Κύπελλο Ελλάδος: Επιστολή του ΟΦΗ στην ΕΠΟ για τον εκ νέου ορισμό του αγώνα με την Ξάνθη

 

Παρά τις προσπάθειες που έκανε ο ΟΦΗ, αλλά και όλη την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του, δεν κατάφερε τελικά να ταξιδέψει για την Ξάνθη. Έτσι το Φ.Α έκλεισε με υπαιτιότητα του, αλλά πλέον με ανακοίνωση της η ομάδα της Κρήτης ζητά από την ΕΠΟ τον εκ νέου ορισμό του αγώνα.

Η ομάδα του ΟΦΗ στην ανακοίνωση της αναφέρει πως έχει όλες τις βεβαιώσεις των αεροπορικών εταιριών, που αποδεικνύουν το γεγονός πως δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από την Αθήνα για την Ξάνθη. Τέλος στην επιστολή που έστειλε η ομάδα της Κρήτης στην ΕΠΟ για τον εκ νέου ορισμό του αγώνα, αναφέρεται όλη η ταλαιπωρία που πέρασε η αποστολή του ΟΦΗ, όπως και όλες οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν για να μεταβούν έστω και την τελευταία στιγμή στην Ξάνθη, ώστε να μην αναβληθεί ο αγώνας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση με την επιστολή του ΟΦΗ:

«Η ομάδα μας αναχώρησε την Τρίτη (10/1) το μεσημέρι από Ηράκλειο για Καβάλα με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Η πτήση από Ηράκλειο για Αθήνα πραγματοποιήθηκε κανονικά όμως η πτήση για Καβάλα, στις 18.00, ακυρώθηκε λόγω των επικρατουσών εκεί καιρικών συνθηκών. Η αεροπορική εταιρεία (AEGEAN), μας μετέφερε σε μία βραδινή πτήση για Αλεξανδρούπολη (της 10ης ιανουαρίου), η οποία επίσης ματαιώθηκε.
Μετά και από αυτό η ως άνω εταιρία μας μετέφερε σε πρωινή πτήση της Τετάρτης 11/01 στις 07:00 το πρωί για Αλεξανδρούπολη.

Η ομάδα μας διέμεινε στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης 10/1 και προσήλθε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος την Τετάρτη 11/01 στις 06:00 το πρωί. Επιβιβάστηκε κανονικά στο αεροπλάνο όπου παρέμεινε έως τις 08:00. Ακολούθως μας ενημέρωσαν να αποβιβαστούμε, γιατί δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της πτήσης λόγω της σοβούσης κακοκαιρίας στο Νομό Έβρου.
Κατόπιν επαφών των υπευθύνων της ημετέρας ΠΑΕ, η αεροπορική εταιρεία μας ενημέρωσε ότι η επόμενη πτήση ήταν στις 15:30 και αδυνατούσε να μας μεταφέρει σε οποιαδήποτε άλλη πτήση. Ως εκ τούτου όπως και εσείς καταλαβαίνετε δεν ήταν εφικτό, να αφιχθούμε στον προορισμό μας (στην πόλη της Ξάνθης, προκειμένου να αγωνιστούμε στον προγραμματισμένο αγώνα Κυπέλου ΞΑΝΘΗ – ΟΦΗ, για τις 15:00 τηνΤετάρτη 11/1.

Τούτο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας και λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη χώρα μας και ειδικά στους Νομούς του Έβρου.

Με νεότερο έγγραφο μας, θα σας προσκομίσουμε και την βεβαίωση της αεροπορικής εταιρίας στην οποία θα αναφέρονται όσα σας αναφέρουμε παραπάνω.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε εκ νέου ορισμό του ως άνω αγώνα, ο οποίος δεν διεξήχθη εξ αιτίας των όσων σας εκθέσαμε (ανυπέρβλητη αδυναμία προσέλευσης, λόγω ανωτέρας βίας)».