Αναβάλλονται με απόφαση ΕΠΟ οι αγώνες των Ορφέα Ξάνθης, Δόξας Προσκυνητών, Ροδόπης ’87, Βασίλισσας και ΑΟ Θράκης

 

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η αναβολή όλων (σχεδόν) των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων που είναι αρμοδιότητά της και ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το προσεχές τριήμερο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της κακής κατάστασης των αγωνιστικών χώρων από τον χιονιά και τον παγετό των προηγούμενων ημερών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ούτε αυτήν την Κυριακή θα αγωνιστούν ο Ορφέας Ξάνθης και η Δόξα Προσκυνητών για την Γ’ Εθνική Ανδρών, η Ροδόπη ’89 και η Βασίλισσα της Θράκης για την Β’ Εθνική Γυναικών και ο ΑΟ Θράκης για την Γ’ Εθνική Γυναικών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται οι αγώνες Εθνικών Πρωταθλημάτων αρμοδιότητάς της, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το χρονικό διάστημα 14-15-16/1/2017 και αναβάλλονται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο συνολικός αριθμός των αγώνων που αναβάλλονται είναι 30 και η σχετική απόφαση αποτελεί προϊόν της διαρκούς και άμεσης συνεργασίας των υπηρεσιών της ΕΠΟ με τις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Με δεδομένη την πρόθεση της Ομοσπονδίας να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αγώνων σε όλους όσοι θα συμμετείχαν ή σκόπευαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες δικής της οργανωτικής ευθύνης, τις αμέσως προηγούμενες ημέρες απεστάλη σχετικό έγγραφο προς όλες τις ΕΠΣ, που διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους στα γήπεδα της δικής τους γεωγραφικής ευθύνης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας, διαπιστώθηκε ότι συντρέχουν λόγοι αναβολής των παρακάτω αγώνων, με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε αυτούς:

Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής
1ος όμιλος: Εκτός του αγώνα Αλμωπός Αριδαίας ΑΠΟ-Απόλλων Καλαμαριάς ΜΓΣ, αναβάλλονται όλοι οι υπόλοιποι αγώνες της 15ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένοι για τις 15 Ιανουαρίου και ορίζονται να διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου.

2ος όμιλος: Εκτός των αγώνων Εθνικός Φιλιππιάδας ΑΠΣ-Διαγόρας Σεβαστής, Αμβρακία Κωστακίων ΑΟ-Ένωση Απολλωνίου ΑΣ/Ιστιαίας ΑΟ, αναβάλλονται όλοι οι υπόλοιποι αγώνες της 15ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένοι για τις 15 Ιανουαρίου και ορίζονται να διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου.
3ος όμιλος: Αναβάλλεται ο αγώνας Θήβα ΑΟ-Αστέρας Αμαλιάδας που ήταν προγραμματισμένος για τις 15 Ιανουαρίου και ορίζεται να διεξαχθεί στις 25 Ιανουαρίου.

Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Γυναικών 
Αναβάλλονται οι αγώνες Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας ’94-ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και Άρης Θεσσαλονίκης-ΑΕΛ και ορίζονται να διεξαχθούν στις 5 Φεβρουαρίου. Επίσης, η 10η αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου μετατίθεται για 26 Φεβρουαρίου.

Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Γυναικών 
1ος όμιλος: Αναβάλλονται οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής και ορίζονται να διεξαχθούν στις 5 Φεβρουαρίου. Η 10η αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου μετατίθεται για τις 26 Φεβρουαρίου.

Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας Γυναικών
1ος όμιλος
: Οι αγώνες της 4ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 15 Ιανουαρίου μετατίθενται για 29 Ιανουαρίου.

2ος όμιλος: Οι αγώνες της 4ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 15 Ιανουαρίου μετατίθενται για 29 Ιανουαρίου.
3ος όμιλος: Οι αγώνες της 4ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 15 Ιανουαρίου μετατίθενται για 29 Ιανουαρίου. 
4ος όμιλος: Ο εξ αναβολής αγώνας της 2ης αγωνιστικής Ωρεών ΑΟ-Νηρηίδες Φθίας που ήταν προγραμματισμένος για τις 15 Ιανουαρίου αναβάλλεται εκ νέου και ορίζεται να διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου. Οι αγώνες της 6ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένοι για τις 5 Φεβρουαρίου μετατίθενται για τις 12 Φεβρουαρίου.
6ος όμιλος: Ο αγώνας Ολυμπιακός Άργους-Καρυάτιδες Σπάρτης που ήταν προγραμματισμένος για τις 15 Ιανουαρίου αναβάλλεται και ορίζεται να διεξαχθεί στις 29 Ιανουαρίου».