Η άγνωστη προσπάθεια του Ντέμη Νικολαΐδη να φέρει στην Ελλάδα τους Αλέξις Σάντσες και Αρτούρο Βιδάλ

 

Στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Σπορ FM ο Ντέμης Νικολαϊδης δίνει, αρκετές φορές, ωραία παρασκήνια από τα χρόνια του ως πρόεδρος της Ενωσης. Από τα πιο ενδιαφέροντα είναι αυτό που αποκάλυψε το απόγευμα αυτής της Παρασκευής, αναφερόμενος στους Αλέξις Σάντσες και Αρτούρο Βιδάλ!

Οπως είπε ο αλεξανδρουπολίτης πρώην παίκτης αλλά και πρόεδρος της έΝΩΣΗς, ο Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος εκτελούσε χρέη σκάουτερ στην ΑΕΚ, είχε σημειώσει τα ονόματα των δύο, όταν ήταν στα 17 τους, μετά από ένα ταξίδι στη Χιλή αλλά δυστυχώς για τους κιτρινόμαυρους και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ευτυχώς μάλλον για τους ίδιους (γιατί κανείς δεν ξέρει ποιο θα ήταν το μέλλον τους), δεν ήταν εφικτό να αποκτηθούν.

Το «γιατί» το εξήγησε ο Ντέμης με γλαφυρό τρόπο: «Πήγαινε ο Δημήτρης Μάρκος συνέχεια στη Λατινική Αμερική. Σε ένα από τα ταξίδια του είχε πάει στη Χιλή για να δει παίκτες 17ετών. Σε δύο εκθέσεις του, είχε δύο ονόματα… Αλέξις Σάντσες: Ρωτάμε, αλλά τον είχε κλείσει η Ουντινέζε από τα 16 του. Ο άλλος ήταν ο Βιδάλ, ο οποίος ανήκε στην Κόλο Κόλο. Ρωτάμε… Τρία εκατομμύρια μου είπαν. Πού να τα βρω τα τρία εκατομμύρια;».