Περικοπή χορηγίας και απαγόρευση μεταγραφών στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης λόγω ασυνέπειας της νέας διοίκησης

 

Η ποινή της περικοπής χορηγίας και της μη έγκρισης μετεγγραφών επιβάλλεται στο ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, με απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ που συνεδρίασε το μεσημέρι για τον έλεγχο των αδειοδοτήσεων της χειμερινής περιόδου 2016-2017.

Για την ακρίβεια, αυτή θα είναι η εισήγηση της συγκεκριμένης Επιτροπής προς του ΔΣ της ΕΣΑΠ, καθώς δεν τηρήθηκε ο διακανονισμός μεταξύ του αθλητή Τσέντομιρ Ίλιτς και του ΤΑΑ Εθνικός. Ο αθλητής είχε λαμβάνειν από την ομάδα, συμφώνησε να χαρίσει τους τόκους και να λάβει μόνο το κεφάλαιο και μάλιστα σε συγκεκριμένες δόσεις αλλά και σε συγκεκριμένες προθεσμίες, αλλά η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός δεν τήρησε ούτε αυτλές τις προθεσμίες.

Ο Ίλιτς δεν είναι ο μόνος παίκτης που έχει λαμβάνειν από τον Εθνικό και κατηγορεί τη νέα διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός για αφερεγγυότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με έναν βέρο Αλεξανδρουπολίτη, τον Θωμά Δημητριάδη. Ωστόσο η δική του υπόθεση πήρε αναβολή, καθώς στην τριμελή επιτροπή που εξετάζει τις υποθέσεις μετέχει ως μέλος της ο αδερφός του Ανέστης, οπότε υπάρχει κώλυμμα. Θα συζητηθεί όμως την Παρασκευή στην επόμενη συνεδρίαση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει:

«Η Επιτροπή Αδειοδότησης της Ε.Σ.Α.Π. αποτελούμενη από τους Xρήστο Ηλιάδη (πρόεδρος), εκπρόσωπος ΕΣΑΠ, Λευτέρη Κογκαλίδη (εκπρόσωπος ΕΟΠΕ), Ανέστη Δημητριάδη (μέλος εκπρόσωπος ΠΑΣΑΠ), σε συνεδρίαση της σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 με θέμα τον έλεγχο αδειοδοτήσεων χειμερινής περιόδου 2016-17 αποφάσισε τα εξής:

1. Αναβάλει την υπόθεση Θωμάς Δημητριάδης – ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ/λης, λόγω κωλύματος – ασυμβίβαστου του μέλους της επιτροπής και εκπροσώπου του ΠΑΣΑΠ (λόγω συγγένειας 1ου βαθμού εκπροσώπου με αθλητή), για Παρασκευή 13.01.2017 και ώρα 13.30.

2. Αποφασίζει ότι, λόγω μη τήρησης του διακανονισμού μεταξύ του αθλητή Τσέντομιρ Ίλιτς και ΤΑΑ Εθνικού Αλεξ/λης την επιβολή των ποινών περικοπής χορηγίας και μη έγκρισης συμβολαίων μετεγγραφών με σχετική εισήγηση προς το ΔΣ της ΕΣΑΠ.

3. Αποφασίζει κατά πλειοψηφία (υπέρ οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ κατά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ) να μην επιβάλει στο ΤΑΑ Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 τις προβλεπόμενες στον κανονισμό ποινές ως προς την υπόθεση του διακανονισμού του αθλητή Χρ. Μπέλλου, βάσει της δέσμευσης του σωματείου για την εφάπαξ καταβολή της οφειλής από την επόμενη δόση της χορηγίας της ΟΠΑΠ ΑΕ και της σχετικής διαβεβαίωσης εκ μέρους της ΕΣΑΠ ότι το σχετικό ποσό τυγχάνει διαθέσιμο».