Οριστική ακύρωση της πτήσης του ΟΦΗ για Αλεξανδρούπολη – Ακόμα πιο κοντά στην αναβολή ο αγώνας Κυπέλλου της Ξάνθης

 

Λίγο μετά τις 8.10 το πρωί έγινε γνωστό ότι η πτήση ΟΑ140 της Ολυμπιακής Αεροπορίας από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη, που ήταν προγραμματισμένη για τις 7.00 το πρωί, ακυρώνεται οριστικά, προφανώς λόγω του χιονιά και του παγετού που επικρατεί στην Θράκη.

Στην πτήση αυτή, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε μέχρι χθες το βράδυ, θα επιβιβαζόταν η ομάδα του ΟΦΗ για να μπορέσει να φτάσει έγκαιρα στην Θράκη και να αγωνιστεί στις 3.00 το μεσημέρι κόντρα στην Ξάνθη. Η αποστολή του ΟΦΗ πέταξε το μεσημέρι της Τρίτης από το Ηράκλειο στην Αθήνα αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την ανταπόκριση και να πάει στην Καβάλα καθώς δεν έγινε καμία πτήση το απόγευμα και το βράδυ είτε προς Χρυσούπολη είτε προς Αλεξανδρούπολη είτε προς Θεσσαλονίκη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Πλέον ως πρώτη εναλλακτική είχε μείνει η πρωινή πτήση για Αλεξανδρούπολη αλλά μετά την ακύρωσή της, όλα δείχνουν ότι πάμε για οριστική αναβολή και στον αγώνα, εκτός αν ο ΟΦΗ περιμένει την επόμενη πτήση που είναι προγραμματισμένη στις 10.00 το πρωί για την Χρυσούπολη της Καβάλας ώστε να μεταβεί απευθείας στο γήπεδο για τον αγώνα ή εάν είχε προνοήσει και τελικά αντί για την πτήση για Αλεξανδρούπολη, μπήκε σε κάποια από τις δύο πρωινές για Θεσσαλονίκη. Αυτή της Ryan Air αναχώρησε κανονικά στις 6.,30 το πρωί.

Η πτήση της Aegean για Θεσσαλονίκη, όπως μπορείτε να δείτε και στην απευθείας εικόνα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έφυγε τελικά από την Αθήνα στις 8.05 το πρωί με περίπου ωριαία καθυστέρηση, αφού η προγραμματισμένη αναχώρησή της ήταν δέκα λεπτά μετά από εκείνην της Αλεξανδρούπολης. Τελικά μετά από τόση αναμονή στο αεροδρόμιο, η μεν πτήση για το«Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης διεξήχθη έστω και με αυτήν την μεγάλη καθυστέρηση, αυτή όμως για το «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης δεν έφυγε ποτέ και δεν πρόκειται να φύγει αφού ακυρώθηκε με κάθε επισημότητα.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, γίνεται αντιληπτό ότι το ενδεχόμενο της αναβολής ΚΑΙ του αγώνα Ξάνθη – ΟΦΗ έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ και της Ξάνθης από την ΠΑΕ ΟΦΗ ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις…