Κύπελλο Ελλάδος: Δεν έβγαλε ανακοίνωση αναβολής η ΕΠΟ! Κανονικά στο γήπεδο η Ξάνθη και οι διαιτητές…

 

Λιγότερο από μιάμισι ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα κυπέλλου της Ξάνθης με τον ΟΦΗ και ενώ όλοι ξέρουμε ότι το ματς θα αναβληθεί καθώς δεν κατάφερε να ταξιδέψει η ομάδα της Κρήτης στην Θράκη, η ΕΠΟ δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση και κατά συνέπεια τόσο οι διαιτητές όσο και οι δυο ομάδες οφείλουν να παραταχθούν κανονικά.

Βέβαια, είναι δεδομένο ότι στην περίπτωση του ΟΦΗ αυτό δεν θα γίνει. Ωστόσο η ομάδα της Ξάνθης πρέπει να παραταχθεί κανονικά και να δηλώσει ενδεκάδα στο φύλλο αγώνος. Εννοείται ότι κανονικά πρέπει να πάνε στο γήπεδο και οι διαιτητές, καθώς πρέπει να συνταχθεί κανονικά φύλλο αγώνος από την στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη αναβολή από την διοργανώτρια αρχή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ήδη έχει αναχωρήσει από την Κομοτηνή ο Στέφανος Κουμπαράκης που έχει οριστεί ως διαιτητής με βοηθούς τον Αϊχάν Χούσκογλου επίσης της ΕΠΣ Θράκης και τον Σπύρο Βασιλόπουλο της ΕΠΣ Έβρου. Μόλις πάει τρεις το μεσημέρι και διαπιστωθεί και τυπικά ότι ο ΟΦΗ δεν παρίσταται στο γήπεδο, θα κλείσει το φύλλο αγώνα.

Κατόπιν θα επιληφθεί του θέματος η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Εκεί ο ΟΦΗ θα κληθεί να αποδείξει ότι υπήρχε αδυναμία μετάβασης στην Ξάνθη, ώστε να μην τιμωρηθεί. Θεωρητικά πάντως κινδυνεύει με ήττα με 3-0 και αποκλεισμό. Στην πράξη, θα έχουμε επίσημα αναβολή μετά όμως την εξέταση της Πειθαρχικής Επιτροπής και ορισμό του ματς σε νέα ημερομηνία, σε περίπου δύο εβδομάδες…