Super League: Αυστηρός ο Μάνταλος στο Φύλλο Αγώνα με τον Λισγάρα

 

Ο Σταύρος Μάνταλος “τύλιξε” στο φύλλο αγώνα τον Χρήστο Λισγάρα για το επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σεμπά στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό και μεταξύ άλλων κάνει λόγο για “σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο που διακινδύνευσε την σωματική ακεραιότητα“.

Ο συγκεκριμένος όρος όμως, δεν υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα, οπότε – υπό αυτή την έννοια – ο Λισγάρας πιθανότατα θα πέσει στα μαλακά, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφος 1θ του πειθαρχικού κώδικα “ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται από αγώνα και το παράπτωμά του δεν υπάγεται σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις α, β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, τιμωρείται σύμφωνα με την περίπτωση α (σ.σ. μία αγωνιστική)”. Αυτό είναι ένα από τα παράξενα σημεία του πειθαρχικού κώδικα.

Η  τελική απόφαση θα παρθεί από τον αθλητικό δικαστή Σπυρίδωνα Καποδίστρια. Σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφος 7α του πειθαρχικού κώδικα “ο χαρακτηρισμός του παραπτώματος ανήκει αποκλειστικά στο όργανο που είναι αρμόδιο για την επιβολή της ποινής”. Έτσι ο αθλητικός δικαστής θα είναι αυτός που θα αποφασίσει αν ο Χρήστος Λισγάρας θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική ή ακόμα και με οκτώ.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα αγωνιστεί την Τετάρτη στο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον ΟΦΗ στα Πηγάδια (15:00, Live από το ThrakiSportS).