Ρονάλντο και Ρανιέρι οι κορυφαίοι του 2016 στο γκαλά της FIFA! Κόντρα στο… ρέμα ψήφισε ο Τοροσίδης

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2016 στην ετήσια ψηφοφορία της FIFA ενώ ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδος Κλαούντιο Ρανιέρι κορυφαίος προπονητής. Ωστόσο κανέναν από τους δύο δεν θεώρησε ως κορυφαίο της χρονιάς ο Βασίλης Τοροσίδης, που ως αρχηγός της Εθνικής συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Μάλιστα, ο ξανθιώτης παίκτης είχε σχεδόν εξ’ολοκλήρου διαφορετική άποψη για τους κορυφαίους της χρονιάς σε σχέση με τον προπονητή του στην γαλανόλευκη Μίχαελ Σκίμπε, που επίσης έλαβε μέρος στην ψηφορορία για την ανάδειξη των κορυφαίων που ανακοινώθηκαν στο γκαλά που διοργάνωσε η FIFA το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Τοροσίδης ψήφισε ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή τον Λιονέλ Μέσι, έδωσε την δεύτερη επιλογή του στον Αντουάν Γκριεζμάν και μόλις την τρίτη επιλογή του στον τελικό νικητή Κριστιάνο Ρονάλτο, ο οποίος μέσα στο 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία. Από τη πλευρά του, ο Σκίμπε ψήφισε  πρώτο τον Ρονάλντο, δεύτερο τον Μέσι και τρίτο τον συμπατριώτη και παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης Τόνι Κρόος.

Όσο αφορά τώρα και το τι ψήφισαν οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στην ψηφοφορία για τον καλύτερο προπονητή της χρονιά που μας πέρασε, ούτε ο Τόρο ούτε ο Σκίμπε επέλεξαν τον Ρανιέρι ως κορυφαίο.  Ο Ξανθιώτης  ως καλύτερο προπονητή, ψήφισε τον παλιό του προπονητή στην Εθνική Φερνάντο Σάντος (και καλά έκανε, εδώ που τα λέμε, καθώς φέτος με εκπληκτικό κοουτσάρισμα οδήγησε την Εθνική Πορτογαλίας στην κατάκτηση του Euro). Δεύτερο ψήφισε τον Ρανιέρι και στην τρίτη θέση επέλεξε τον Λούις Ενρίκε.

Από την άλλη πλευρά στην πρώτη θέση για τον Μίχαελ Σκίμπε είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης, που την οδήγησε για άλλη μια φορά στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, δεύτερος ο Σάντος ενώ στην τρίτη θέση επέλεξε τον Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ. Δεν επέλεξε δηλαδή καθόλου τον προκάτοχό του στην Εθνική Ομάδα Κλαούντιο Ρανιέρι.

«Είναι πολύ όμορφο αυτό που νιώθω. Κερδίζω για πρώτη φορά το βραβείο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τόσο στη Ρεάλ όσο και στην εθνική Πορτογαλίας, τις ομάδες μου αλλά και τους δύο προπονητές μου. Ελπίζω την επόμενη φορά να κερδίσει κάποιος από εσάς», είπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην τελική ψηφοφορία ο Ρονάλντο επικράτησε των Γκριεζμάν και Μέσι.

«Είναι απίστευτο και τιμητικό ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους θρύλους. Και είναι απίστευτο ότι κέρδισα και αυτό το βραβείο εγώ. Είμαι τρελαμένος. Ευχαριστώ που με ψηφίσατε.Θέλω να ευχαριστήσω την οικογενεία μόυ, τη σύζυγό μου, τους μάνατζέρ μου και φυσικά τους ποδοσφαιριστές μου. Χωρίς αυτούς είναι δύσκολο να κερδίσουν οι προπονητές» είπε ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Επικράτησε του επίσης πρώην ομοσπονδιακού, Φερνάντο Σάντος, αλλά και του Ζινεντίν Ζιντάν.