Πονοκέφαλος στις ομάδες με την αναβολή των Εθνικών Πρωταθλημάτων! Οι πιθανές ημερομηνίες των αγώνων της Ασπίδας Ξάνθης, του ΓΑΣ και της ΑΕ Κομοτηνής

 

Πονοκέφαλο δημιούργησε στις ομάδες η αναβολή των Εθνικών Πρωταθλημάτων της Β’ και Γ’ Εθνικής των Ανδρών, καθώς και της Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας των Γυναικών λόγω της κακοκαιρίας.

Με δεδομένο ότι η Ομοσπονδία δεν έχει αλλάξει ποτέ τον προγραμματισμό της και ουδέποτε μετακίνησε αγωνιστικές, όλοι ψάχνουν κενό Σαββατοκύριακο, ούτως ώστε να γίνουν εκεί οι αγώνες που αναβλήθηκαν.

Στη Β’ Εθνική Κατηγορία η πρώτη κενή Κυριακή είναι αυτή του Θωμά, αμέσως μετά το Πάσχα. Μέχρι τότε το πρωτάθλημα θα έχει φτάσει στην 26η αγωνιστική και θα θέλει άλλες τέσσερις για να ολοκληρωθεί. Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να γίνει η αγωνιστική ακόμα και Τετάρτη, ενώ την Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα δεν υπάρχει κενό, καθώς έχει οριστεί η 20η αγωνιστική.

Αντίθετα στη Γ’ Εθνική το πρώτο κενό που υπάρχει είναι την Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ δεν έχει οριστεί αγωνιστική και την Κυριακή 26 Μαρτίου. Επειδή δύσκολα εδώ θα γίνει αγωνιστική μεσοβδόμαδα, οι δύο αυτές ημερομηνίες φαίνεται να είναι και οι επικρατέστερες, καθώς το αμέσως επόμενο κενό είναι την Κυριακή του Θωμά στις 23 Απριλίου.

Στην Α2 των Γυναικών τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Το μοναδικό κενό στο πρόγραμμα υπάρχει την Κυριακή 26 Μαρτίου. Αν φτάσουμε μέχρι εκεί θα απομένουν ύστερα άλλες δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Επειδή και εδώ δύσκολα θα υπάρξει αγωνιστική μεσοβδόμαδα, τότε φαίνεται πως είναι και η μοναδική λύση.

Όπως και να έχει η Ομοσπονδία θα ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας ποια αγωνιστική θα γίνει την Κυριακή και τι μέλλει γενέσθαι με τους αγώνες που δεν έγιναν.

Οι αγώνες των ομάδων της Θράκης που αναβλήθηκαν είναι οι εξής:

Β’ Εθνική Ανδρών:  Ασπίδα Ξάνθης – Ερμής Λαγκαδά

Γ’ Εθνική Ανδρών:  Αστέρας Καβάλας – ΓΑΣ Κομοτηνή

Γ’ Εθνική Ανδρών:  ΑΕ Κομοτηνής – Χαλκηδόνα

Α2′ Γυναικών:  Ασπίς 2001 Ξάνθης – ΑΕ Πυλαίας

Οι αγώνες που είναι να γίνουν κανονικά βάση προγράμματος την Κυριακή 15 Ιανουαρίου είναι οι εξής:

Β’ Εθνική Ανδρών:  Ανατόλια – Ασπίδα Ξάνθης

Γ’ Εθνική Ανδρών:  ΓΑΣ Κομοτηνή – Μακεδονικός

Γ’ Εθνική Ανδρών:  Μαντουλίδης – ΑΕ Κομοτηνής

Α2 Γυναικών:  ΠΑΣ Γιάννινα – Ασπίς 2001 Ξάνθης