Καταγγέλλει «κανιβαλισμό» του Λισγάρα αλλά προχωρά σε τιμωρία του παίκτη και η ίδια η ΠΑΕ της Ξάνθης!

 

Θέση για τον σάλο που έχει ξεσπάσει, μετά το εγκληματικό τάκλιν του Λισγάρα στον Σεμπά, πήρε ο αντιπρόεδρος και τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου. Έκανε λόγο για… κανιβαλισμό αλλά σχολίασε ότι δεν πρόκειται η ομάδα να προχωρήσει και σε… αποκεφαλισμό του παίκτη.

Ωστόσο το υψηλόβαθμο στέλεχος της ομάδας αποκάλυψε ότι ο Λισγάρας πέρα από την όποια τιμωρία λάβει από την πειθαρχική επιτροπή της Super League, όπου κινδυνεύει για την κόκκινη κάρτα που έλαβε με μία ως και… οκτώ αγωνιστικές, ο παίκτης θα αντιμετωπίσει και τιμωρία από την ίδια την ομάδα βάσει εσωτερικού κανονισμού.

«Ήταν μια κακιά στιγμή, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Ο Λισγάρας δεν έχει δώσει ποτέ αφορμή, ζήτησε συγγνώμη αλλά βλέπω ότι πάει να γίνει ένας κανιβαλισμός εναντίων του παιδιού, λες και δεν έχουμε δει άλλα τέτοια μαρκαρίσματα. Θα τιμωρηθεί βάσει του εσωτερικού κανονισμού που έχουμε, θα μείνει έξω για τα παιχνίδια που προβλέπεται και τελείωσε. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας, δεν θα τον αποκεφαλίσουμε κιόλας», σχολίασε ο Παπαδημητρίου.

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό, παραδέχθηκε την ανωτερότητα των ερυθρολεύκων: «Χθες και εμείς δεν παρουσιαστήκαμε στα επίπεδα που ήμασταν σε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Ήταν ένα παιχνίδια που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μετά και την αποβολή χάσαμε τον ρυθμό μας και ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για τον Λουτσέσκου, απάντησε: «Ο κ. Λουτσέσκου είτε η ομάδα είναι δεύτερη, είτε είναι πέμπτη, είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή Λουτσέσκου και εκτίμηση στον άνθρωπο Λουτσέσκου. Από εκεί και πέρα η χημεία που υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο και στον προπονητή είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό».

Για το φετινό πρωτάθλημα, ο Γιάννης Παπαδημητρίου σχολίασε: «Βλέποντας στην αρχή τις κινήσεις των ομάδων, θεώρησα ότι θα κλείσει η ψαλίδα μεταξύ του Ολυμπιακού και τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Οι «μεγάλοι» κάτι κάνουν λάθος, όταν βλέπεις ότι ο Πανιώνιος και η Ξάνθη είναι στην δεύτερη θέση. Το πρωτάθλημα έχει ρίξει και άλλο το επίπεδο του, ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και οι άλλες μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα».

Σε σχέση με τον φετινό στόχο της Ξάνθης, μετά και από την ήττα από τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Η νίκη στο επόμενο παιχνίδι… Να προχωρήσουμε στο κύπελλο γιατί μας ενδιαφέρει και να κερδίσουμε στην συνέχεια τα Γιάννενα, όπου έχουμε τρεις βαθμούς διαφορά».