Volley League: Χωρίς άγχος και την κούραση του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη θέλει να εκμεταλλευτεί ο “κλινήρης” Εθνικός στην Πυλαία (14:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Την κούραση του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη στο Νόβι Πάζαρ την Πέμπτη το βραδυ στον πρώτο αγώνα της φάση των «16» του CEV Cup, αλλά και το ότι δεν έχει να χάσει τίποτα και μόνο να κερδίσει ο δοκιμαζόμενος από ιώσεις Εθνικός Αλεξανδρούπολης ταξίδεψε Θεσσαλονίκη στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για το 2017 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και πρωτης του β’ γύρου στο πρωτάθλημα Volley League (14:30, LIVE ThrakiSportS)

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από μία εξαιρετική πορεία στον Α΄γύρο όπου τερμάτισε στην 7η θέση με 17 βαθμούς θέλει να έχει ανάλογη πορεία και να κρατηθεί με άνεση εντός της 8αδας και πλησιάσει την πρωτη εξάδα αφού ο στόχος της παραμονής πλεον δείχνει πολύ προωρα εφικτός.

Με πρόβλημα ωστόσο λόγο των ιώσεων ταξίδεψε ο Εθνικός στην Θεσσαλονίκη. Ο Παλέντζας, ο Καβαρατζής και ο Κοντοστάθης ταλαιπωρούνται από υψηλό πυρετό όπως και ο προπονητής Σάκης Μουστακίδης. Ο Εθνικός έχει έξι νίκες στον Α΄γύρο εκ των οποίων οι δύο ήταν εκτός έδρας.

Ο διαγώνιος του Εθνικού Νίκος Παλέντζας είπε: «Προερχόμαστε από απραξία δύο εβδομάδων. Τις τελευταίες ημέρες βασικοί παίκτες έχουν ιώσεις αλλά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να δώσουμε ότι μπορούμε. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Είναι ομάδα με υψηλούς στόχους και όπως φάνηκε και στον ευρωπαϊκό αγώνα ανεβάζει ρυθμούς. Εμείς μετά από θετική παρουσία στον Α΄γύρο θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Ο Εθνικός έχει καλή παράδοση με τον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσουμε να το επαληθεύσουμε σε αυτόν τον αγώνα».

Ο αγώνας είναι ακατάλληλος για… προληπτικούς καθώς στις τελευταίες αναμετρήσεις με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο ΠΑΟΚ «πληγώθηκε» με σοβαρούς τραυματισμούς παικτών του όπως ο Γκόμεζ (στον αγώνα του Λιγκ Καπ), ο Παντακίδης και ο Ανδρεάδης. Είναι η τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν στο PAOK Sports Arena μετά το Λιγκ Καπ και ένα φιλικό προετοιμασίας. Και στα δύο ματς νίκησε ο ΠΑΟΚ 3-0 όπως και στον Α΄γύρο στην Αλεξανδρούπολη με 3-1 σετ.

Από τις 8/1 μέχρι 27/1 και σε διάστημα 20 ημέρων ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει επτά δύσκολους αγώνες για το πρωτάθλημα, το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και το CEV Cup. Ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του και έχει τοποθετηθεί για τις αναμετρήσεις που έρχονται με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Φοίνικα (εξ’αναβολής αγώνας στις 11/1), την Ορεστιάδα και τον Ηρακλή Χαλκίδας, τον επαναληπτικό με τη Νόβι Πάζαρ για το CEV Cup και το Final 4 του League Cup “Νίκος Σαμαράς” 2016-17, που θα διεξαχθεί στην Κύπρο στις 26-27 Ιανουαρίου 2017.

Ο ΠΑΟΚ στον Α΄γύρο του πρωταθλήματος τερμάτισε στην 3η θέση με 23 βαθμούς έναντι 32 του Ολυμπιακού και 27 του Παναθηναϊκού και θέλει να καλύψει τη διαφορά αφού εχει και ενα παιχνίδι λιγότερο αυτό της Τετάρτης με τον Φοίνικα στην Συρο. «Η ομάδα μας έχει προετοιμαστεί καλά. Υπήρξε ταλαιπωρία στο ταξίδι μας στη Σερβία αλλά όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε τις λύσεις για να πάρουμε τη νίκη με τον Εθνικό», δήλωσε ο εορτάζων Γιάννης Καλμαζίδης.

Σε 29 αγώνες από το 2002 ο ΠΑΟΚ προηγείται στις νίκες με 23-6, με τον Εθνικο να εχει να πετύχει νίκη στην Θεσσαλονίκη από την σεζόν 2013-14 (16/11/2013, 0-3). Διαιτητές της συνάντησης οι Βασιλειάδης και Αβραμίδης. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το ThrakiSportS.