Super League: Πέρασε από τα Πηγάδια ο Ολυμπιακός αυξάνοντας στους 12 την διαφορά από την (πάντα 2η αλλά με… παρέα) Ξάνθη

 

Το σερί των πέντε νικών και των 11 αήττητων αγώνων της Ξάνθης σταμάτησε στα Πηγάδια, που ήταν και δείχνει να παραμένει τελικά η αχίλλειος πτέρνα του θρακιώτικου συλλόγου. Η ομάδα του Λουτσέσκου αν και ήταν πολύ καλά στημένη, δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που είχε σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που μετουσίωσε σε δύο γκολ την συντριπτική κατοχή μπάλας που είχε.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός ξέφυγε 12 πόντους από την Ξάνθη, η οποία έχει παρέα πλέον στην δεύτερη θέση τον Πανιώνιο (που υπερτερεί στην ισοβαθμία) και μένει και ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα την Δευτέρα. Ο Ιντέγε πέτυχε το 10ο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος με φάουλ έγραψε το τελικό 0-2.

Οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες από το 60′, λόγω των αποβολών του Λισγάρα και του Σεμπά. Το σκληρό τάκλιν του Λισγάρα στο γόνατο του Σεμπά έφερε νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Ο… απολογισμός, μία κίτρινη για διαμαρτυρία στον Μποτία,  η κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ξάνθης για το φάουλ και αποβολή του Σεμπά για χτύπημα στον Σολτάνι.

Η Ξάνθη ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, δεξί μπακ ο Χατζητερζόγλου, αριστερό ο Γουάλας, σέντερ μπακ οι Λισγάρας και Καρασαλίδης. Αμυντικά χαφ οι Καμαρά και Λουσέρο, στα άκρα οι Τριάδης και Σολτάνι, ο Βασιλακάκης πίσω από τον Γιουνές.

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακός με το ίδιο σύστημα. Τερματοφύλακας ο Λεάλι για ακόμα ένα παιχνίδι, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας, αριστερό ο Ντε Λα Μπέγια, σέντερ μπακ οι Μποτία και Βιάνα. Αμυντικά χαφ οι Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς, στα άκρα Μάριν και Σεμπά, ο Φορτούνης πίσω από τον Ιντέγε.

Το πρώτο μέρος κύλησε με τον Ολυμπιακό να έχει συνεχώς την μπάλα στα πόδια του και να την κυκλοφορεί ψάχνοντας να βρει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ζίβκοβιτς. Η Ξάνθη από τη μεριά της περίμενες τους “ερυθρόλευκους” στο μισό γήπεδο και όταν οι παίκτες του Μπέντο έφταναν σε αυτό, τότε ξεκινούσαν να πιέζουν, μήπως και κλέψουν για να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση.

Το πλάνο του Λουτσέσκου έδειχνε να έχει αποτέλεσμα μόνο αμυντικά, καθώς οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού δεν ήταν αρκετές και δεν ήταν ικανές για να του δώσουν το προβάδισμα. Ωστόσο επιθετικά οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Λεάλι.

Στο 38′ ο Μιλιβίγιεβιτς γέμισε και βρήκε στην περιοχή τον Σεμπά, με τον τελευταίο να γυρίζει προς τον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός χωρίς να χάσει χρόνο σούταρε και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας ανοίγοντας το σκορ. Ωστόσο στο τέλος η Ξάνθη θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον  Γιουνές, αλλά στο 45′ αστόχησε στη μοναδική καλή στιγμή της Ξάνθης στο πρώτο μέρος, λίγα δευτερόλεπτα πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη προσπάθησε να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές της και να πιέσει, αλλά η φάση που έφερε τις αποβολές άλλαξε τα σχέδια των δύο προπονητών. Οι κινήσεις από τον πάγκο ήταν να εκμεταλλευτούν οι ομάδες τους, τους περισσότερους κενούς χώρους που είχαν δημιουργηθεί. Αυτό το έκανε ο Ολυμπιακός με το γκολ του Μιλιβόγιεβιτς στο 88′. Πιο πριν πάντως, η Ξάνθη έφτασε στο 52′  κοντά στο 1-1, με τον Βασιλακάκη να αστοχεί από καλή θέση με το κεφάλι.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (71΄ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82΄ Ορφανίδης), Ουάλας (74΄ Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (84΄ Ανδρούτσος), Μαρίν (66΄ Μανθάτης), Ντε λα Μπέγια, Μαρτίνς (90΄ Μπουχαλάκης), Βιάνα, Φιγκέιρας, Σεμπά, Ιντέγε

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟ THRAKISPORTS ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ