Super League: Αντίστροφη μέτρηση για το «ντέρμπι κορυφής» στα παγωμένα Πηγάδια ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό

 

Στις… φλόγες τυλίγονται το βράδυ τα παγωμένα Πηγάδια καθώς διεξάγεται το απόγευμα στο Xanthi FC Arena το ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος της Super League. Η θρακιώτικη ομάδα, έχοντας ένα εκπληκτικό αήττητο σερί, έχει βρεθεί στο… κατόπι του και τον… απειλεί ενόψει της συνέχειας.

Η διαφορά των δύο ομάδων βρίσκεται στους εννέα βαθμούς και το «συγκρότημα» του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να αποδείξει και κόντρα στον πρωτοπόρο πως διαθέτει ισχυρό σύνολο, παίρνοντας μία ακόμα νίκη και μειώνοντας την απόσταση στους έξι πόντους. Αντίθετα, οι Πειραιώτες πηγαίνουν στην Ξάνθη με στόχο να φύγουν με το «διπλό» το οποίο θα τους φέρει σε απόσταση 12 βαθμών από τους διώκτες τους, κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο Μανώλης Παπαστεριανός συμπεριελήφθη στην αποστολή της Ξάνθης για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας μέσος επέστρεψε στην ομάδα από την Βέροια και είναι στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για το παιχνίδι. Επιστρέφει από τιμωρία και ο Λισγάρας ενώ αντιθέτως εκτός αποστολής έχει μείνει ο τιμωρημένος Δήμος Μπαξεβανίδης και ο Λάζιτς. Στην τελευταία προπόνηση, οι Θρακιώτες  δούλεψαν στις ασκήσεις τακτικής και στις στημένες φάσεις.

Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Ντε Λούκας. Ο Ισπανός μέσος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του. Ωστόσο προβλήματα έχει και ο Ολυμπιακός, με τον Καρντόσο. Ο Παραγουανός επιθετικός ταλαιπωρείται από οσφυαλγία και δεν υπολογίζεται από τον Πάουλο Μπέντο, όπως και οι Ντομίνγκες και Πάρντο. Συνολικά, σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης προσανατολίζεται ο Πάουλο Μπέντο.

O Λούκα Μιλιβόγεβιτς που εξέτισε την ποινή του, ο Μάρκο Μάριν, σκόρερ του νικητήριου γκολ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα και ο Μπράουν Ιντέγε αναμένεται να πάρουν τις θέσεις του Καμπιάσο, του Μανθάτη και του Καρντόσο αντίστοιχα. Στην παρούσα φάση δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα διατηρήσει τον Λεάλι κάτω από την εστία ή θα προτιμηθεί ο Καπίνο. Φαίνεται, πάντως, πως ο Ιταλός συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί ξανά στο αρχικό σχήμα.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Μποτία, Βιάνα, ακραίοι αμυντικοί οι Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, αμυντικοί μέσοι οι Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, εξτρέμ οι Σεμπά, Μάριν, ενώ ο Φορτούνης θα κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιντέγε. Στην αποστολή βρίσκονται και οι Καμπιάσο, Ανδρούτσος, Νικολάου, Μανθάτης, Ρέτσος και Μπουχαλάκης.

Στον Πειραιά έμειναν οι τραυματίες Καρντόσο, Ντομίνγκεζ, Ελιουνούσι, Ελαμπντελαουί και για αγωνιστικούς λόγους οι Βούρος, Μανιάτης, Ζντιέλαρ, Χουτεσιώτης και Πάρντο (για τον οποίο γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως τη Δευτέρα κλείνει στη Ναντ με εξάμηνο δανεισμό). Οι Ντα Κόστα και Ρομαό προετοιμάζονται με τις Εθνικές τους ενόψει της συμμετοχής τους στο Κύπελλο Αφρικής που αρχίζει στη Γκαμπόν στις 15 του μηνός.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Καβαλιώτης Σταύρος Μάνταλος, με τον οποίο έχουν σχετικά καλή παράδοση και οι δυο ομάδες. Στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει την παράδοση με το μέρος του, όμως η Ξάνθη του βάζει πάντα δύσκολα και έχει πετύχει εννιά νίκες στις σχεδόν τρεις δεκαετίες της παρουσίας της στην Α’ Εθνική. Κυνηγά την δέκατη, αλλά το έργο της κάθε άλλο παρά εύκολα θα είναι.

Ο αγώνας αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον μετά και την ήττα της ΑΕΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 3-2. Στο άλλο ματς του Σαββάτου ο Ατρόμητος νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, επόμενο αντίπαλο της Ξάνθης στο πρωτάθλημα, την άλλη εβδομάδα. Το Βέροια – Ηρακλής αναβλήθηκε λόγω του χιονιά και έχει πάει για τιε 5.15μμ σήμερα. Οι καιρικές συνθήκες σε όλη την Θράκη είναι δύσκολες με ολικό παγετό, αλλά δεδομένου ότι δεν έχει βρέξει ή χιονίσει, δεν αναμένεται να υπάρξει θέμα διεξαγωγής του ντέρμπι Ξάνθης-Ολυπιακού.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ  ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ