Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα στην Ξάνθη

 

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα, με βάση τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι αρμόδιοι παράγοντες και σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την Κυριακή και με τελευταία ενημέρωση από την Αντιπεριφέρεια στις 9 μ.μ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό και όχι τόσο στο χιόνι που υπάρχει στους ορεινούς οικισμούς και έχει αντιμετωπιστεί. Οι αρμόδιοι παράγοντες, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη, έχουν αποφασίσει τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά και στην ώρα τους.

Όπως σημειώνει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ, όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτερες δυσκολίες, ο Δήμος έχει ρίξει περίπου 100 τόνους αλάτι στο δίκτυο της αρμοδιότητάς του και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όμως απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς τις πρωινές ώρες λόγω του παγετού, όπως και από τους γονείς που θα μετακινήσουν τα παιδιά στα σχολεία.

Αντίστοιχα, προσοχή εφιστάται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ξάνθης, κυρίως για τους οδηγούς που θα μετακινηθούν προς τη Σταυρούπολη όπου είναι το μεγαλύτερο σχολικό κέντρο. Ηπιότερη είναι η κατάσταση στους πεδινούς Δήμους και απολύτως ομαλή στην πόλη.

Επιθεωρήθηκαν τα σχολεία- Έτοιμο το ΚΤΕΛ

Από την πλευρά τους οι παράγοντες της εκπαίδευσης βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, αρκετοί διευθυντές έχουν ήδη επισκεφθεί τα σχολεία και έχουν ανάψει από τις παραμονές τα καλοριφέρ, προκειμένου η επιστροφή μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων να γίνει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Προβλήματα πρόσβασης δεν έχουν παρατηρηθεί.

Κανονικά θα είναι στην ώρα τους και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ξάνθης για τις σχολικές μετακινήσεις μετά την επικοινωνία που είχαν με τους αρμόδιους παράγοντες.

Οι αρμοδιότητες για τη λειτουργία ή μη λόγω καιρού

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων μπορεί να αποφασίσει η Αντιπεριφέρεια ενώ κατά τόπους αποφασίζουν οι Δήμοι αν το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο μέσα στα όριά τους. Αντίστοιχα και η ευθύνη για την κατάσταση των δρόμων για το εθνικό δίκτυο βρίσκεται στην Περιφέρεια και για το επαρχιακό και ενδοδημοτικό ανήκει στους Δήμους.

xanthi2.gr