Football League: Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με σπουδαία ανατροπή για τον Πανθρακικό στο παγωμένο ΔΑΚ Κομοτηνής!

 

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και απειλήθηκε αρκετές φορές από την Καλλιθέα, ο Πανθρακικός κατάφερε με την γρήγορη ισοφάριση και το τέρμα που πέτυχε προς το τέλος του αγώνα να επιστρέψει στις νίκες και να φτάσει τους 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό στο πρώτο ημίχρονο και μέσα σε δύο λεπτά είδαμε τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα τέρμα. Αρχικά η Καλλιθέα άνοιξε το σκορ στο 10′, όταν ύστερα από λάθος των παικτών του Πανθρακικού στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες της Καλλιθέας βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπέλης έσπασε τη μπάλα αριστερά στον Ηλιάδη ο οποίος με δεξί ωραίο πλασέ έκανε το 0-1. Με τη σέντρα ο Πανθρακικός βγήκε στην επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Ζυγκερίδη, ο οποίος ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή από τον Κατσικογιάννη και τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει κατευθεία το σημείο του πέναλτι. Το πενάλτι εκτέλεσε εύστοχα στο 12′ ο Πλέγας ισοφαρίζοντας.

Νωρίτερα από τα δύο γκολ και συγκεκριμένα στο 3′ ο Τσίπρας βγήκε πίσω από από την άμυνα του Πανθρακικού, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπέλη να πιάνει το σουτ με τη μία λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη. Στο 5′ ήταν η σειρά του Πανθρακικού να απαντήσει, με τη μπάλα να φτάνει στο Ζυγκερίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, έχοντας πλάτη προς την εστία, αυτός έστρωσε στον Πλέγα που σούταρε με το δεξί και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σταυριανού.

Μετά τα δύο γκολ και ειδικά μετά το 25′ ο ρυθμός έπεσε όμως δεν έλειψαν οι φάσεις. Στο 21′ ύστερα από σέντρα του Κάρδαρη, ο Ηλιάδης έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 30′ ύστερα από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπέλη, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα με τον Γκαραβέλη να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Η ίδια φάση έγινε και στο 40′ με τον Μπέλη να εκτελεί και πάλι κόρνερ, το Γκαραβέλη να βρίσκει ίσα ίσα την μπάλα, αυτή να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλιθέα μπήκε και πάλι δυνατά και στο 47′ είχε δοκάρι, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπέλη από τα αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα θα βρει στο τοίχος, στη συνέχεια έφτασε και πάλι στον ίδιο, ο οποίος έκανε μία σέντρα σουτ, βρίσκοντας το οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη και φεύγοντας άουτ. Στο 54′ η Καλλιθέα είχε και δεύτερη καλή φάση, όταν σε μπαλιά στον Ηλιάδη πίσω από την άμυνα του Πανθρακικού, ο τελευταίος σούταρε, όμως ο Γκαραβέλης μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Πανθρακικός ισορρόπησε στη συνέχεια, είχε 1-2 καλές στιγμές, όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί. Αρχικά στο 71′ ο Σταματάκος έκανε παράλληλη σέντρα προς την εστία του Πανθρακικού, με τον Γκαραβέλη εξουδετερωμένο, όμως δεν βρέθηκε κανένας παίκτης της Καλλιθέας να τη σπρώξει στα δίχτυα, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Γουόρντεν πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πανθρακικού.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πάλι, είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία στο 76′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ηλιάδη και στο 84′ πέτυχαν το γκολ που τους έδωσε τη νίκη. Ο Κάρδαρης έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έδωσε τη μπάλα στον Γαβριηλίδη, αυτός με πολύ ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον τον Πλέγα, που με ψιλοκρεμαστό πλασέ έσετιλε την μπάλα στα δίχτυα του Σταυριανού για να κάνει το 2-1. Στο 92′ ο Πανθρακικός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Ζυγκερίδης βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, έδωσε στο Νικόλτση και αυτός στα αριστερά στο Μήλιο, που πλάσαρε με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Καλλιθέας.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Βασιλακάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Πολίμος, Ηλιάδης (81′ Νικόλτσης), Γαβριηλίδης, Πλέγας, Μπεκατώρος (68′ Μήλιος), Χαλκιαδάκης (57′ Κυριαλάνης), Ζυγκερίδης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κουρμπανάς): Σταυριανός, Λεβέντης, Πάτας, Συριόπουλος, Τοπάλι (55’Κυριζάκης), Κατσικογιάννης, Μπέλης, Μάκο (51′ Γουόρντεν), Ηλιάδης, Τσίπρας, Σταματάκος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ