Football League: Έκλεισε στα Τρίκαλα ο Ρομπέρ μια μέρα αφόρου «κούνησε μαντίλι» στον Πανθρακικό

 

Τον γνωστό του από τον ΠΑΟΚ Μπερτράν Ρομπέρ κατάφερε να φέρει στα Τρίκαλα ο προπονητής των Θεσσαλών Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο Γάλλος μπακ χαφ συμφώνησε σε όλα με τη θεσσαλική ομάδα, την οποία θα ενισχύσει στο δεύτερο μισό της σεζόν στη Football League. Ο 33χρονος τέως παίκτης του Πανθρακικού υπέγραψε συμβόλαιο στους «κυανέρυθρους», οι οποίοι τον είχαν βάλει στο «στόχαστρό» τους ακόμα και πριν τελικά κλείσει στην ομάδα της Κομοτηνής, στην οποία αγωνίστηκε φέτος σε μόλις 6 ματς.,

Ο 33χρονος Γάλλο μεσοεπιθετικός μόλις την Πέμπτη, μετά από μόλις ένα εξάμηνο παρουσίας στον Πανθρακικό, αποτέλεσε παρελθόν χωρίς να μπορέσει λόγω τραυματισμών να βοηθήσει ιδαίτερα όπως έκανε στην πρώτη του θητεία στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον ΠΑΟΚ όπου συνεργάστηκε με τον μελλοντικό προπονητή του.

Σύμφωνα με το Marca SL, η τρικαλινή ομάδα βρίσκεται σε επικοινωνία και με τον Κοστίν Λάζαρ (φώτο με τον Ρομπερ στον ΠΑΟΚ), τον άλλοτε παίκτη των ΠΑΟΚ, Παναιτωλικού και Ηρακλή, ο οποίος αγωνίστηκε την τρέχουσα σεζόν στην ρουμάνικη Βολουντάρι με την οποία μέτρησε 7 συμμετοχές, αν και λίγο πριν από τη δύση του 2016, ο 35χρονος ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε πως έλαβε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του!

Στα Τρίκαλα θυμίζουμε ότι από πρώην Θρακιώτες συνεχίζουν οι Μπαϊκαρά, Μουμίν, Σαρακατσάνος και Ριζογιάννης σε αντίθεση με τους Μίνγκα και Χασομέρη που αποτελούν παρελθόν για τους Θεσσαλούς που αν και ξεκίνησαν με όνειρα, βρίσκονται μακριά από τις θέσεις ανόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Τρικάλων για τη μεταγραφή του Ρομπέρ:

Ο ΑΟ Τρίκαλα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Μπερτράν Ρομπέρ.
Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1983 και αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου.

Ο Μπερτράν Ρομπέρ ξεκίνησε την καριέρα του από τα παιδικά τμήματα της Μονπελιέ ΣΚ, προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα όπου αγωνίστηκε για 3 χρόνια από το 2001 έως το 2004 στην μεγάλη κατηγορία στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γαλλίας. Από το 2004 έως το 2007 αγωνίστηκε με την Γκινγκάμπ στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Το 2007 αγωνίζεται ξανά στην μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας με την Λοριάν ως τον Δεκέμβριο, οπότε παραχωρείται δανεικός ως το τέλος της σεζόν στην Αζασιό που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Επιστρέφει στην Λοριάν αλλά την σεζόν 2008-09 αγωνίζεται ελάχιστα. Το καλοκαίρι το 2009 αποφασίζει να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας και υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανθρακικό. Με την ομάδα της Κομοτηνής γνώρισε τον υποβιβασμό την πρώτη του σεζόν στην ομάδα παρά τις κατά γενική ομολογία εξαιρετικές εμφανίσεις του. Έμεινε στην ομάδα για άλλη μια σεζόν αν και αυτή αγωνιζόταν στην Β εθνική αλλά αν και συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις δεν πέτυχε την άνοδο με τον Πανθρακικό.

Το καλοκαίρι του 2011 μετά το τέλος του συνεργασίας με τον Πανθρακικό υπόγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος ως αλλαγή στον εκτός έδρας προκριματικό αγώνα του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ με την Νορβιγική Βαλερέγκα. Μετά το τέλος του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ μετακόμισε στην Κυπρο και υπέγραψε συμβόλαιο με τον Απόλλων Λεμεσού. Ενώ το καλοκαίρι επέστρεψε στην Κομονητή και τον Πανθρακικό.