Νίκησαν 2-0 τον Ορφέα αλλά έχασαν με 3-0 από τον Άρη Αβάτου σε διαδοχικά φιλικά οι Νέοι της Ξάνθης

 

Δύο φιλικά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών διοργανώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης και της Πέμπτης ανάμεσα στην ομάδα Κ20 της Ξάνθης και τις ομάδες του Ορφέα Ξάνθης την Τετάρτη και τον Άρη Αβάτου την Πέμπτη.

Στο ματς της Τετάρτης το αγωνιστικό σύνολο του Κώστα Προδρομίτη επικράτησε με 2-0 του Ορφέα, ο οποίος επίσης έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να γίνει όσο απειλητικός. Τα γκολ για την ομάδα νέων της Ξάνθης πέτυχαν οι Εγιούπ Χατζηχασάνογλου και Δημήτρης Καλογιάννης. Αμφότερες οι δυο ομάδες όταν κλείστηκε το φιλικό, προετοιμάζονταν για τα δύσκολα ματς με Ολυμπιακό και Δόξα Προσκυνητών αντίστοιχα, αλλά ως γνωστόν αυτά πλέον έχουν αναβληθεί.

Το δεδομένο αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Κ20 της Ξάνθης με πολλές αλλαγές να δώσει το απόγευμα της Πέμπτης και νέο φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου, που επισης είχε δώσει φιλικό παιχνίδι την Τετάρτη που έμοιαζε όμως περισσότερο με… προπόνηση, καθώς επικράτησε με 9-0 του Άρη Πηγών. Και σε αυτό το παιχνίδι το Άβατο έδειξε την δυναμική του και επικράτησε με 3-0, με δύο τέρματα του Δεσύλλα και ένα του Κοτόπουλου.