Football League: Ήττα σοκ του Πανθρακικού στην Κομοτηνή που ανέστησε τα Χανιά!

 

Με το αριστερό μπήκε η χρονιά για τον Πανθρακικό ο οποίος δε κατάφερε να κερδίσει τα καλύτερα Χανιά και ηττήθηκε με 2-0 στο ΔΑΚ Κομοτηνής για την 8η αγωνιστική της Football League σταματώντας και το αήττητο σερί της έδρας στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δυο ομάδες δεν έδειξαν κάτι κάλο με μέτρια απόδοση των παικτών. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά ο Πανθρακικός άρχισε να πιέζει με πρώτη καλή ευκαιρία με τον Πολίμο, ο οποίος σούταρε συρτά με το αριστερό και τον Αθανασίου να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα. Στη συνέχεια ο Μπεκατώρος σούταρε προς την εστία, και ο Αθανασίου μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Τα Χανιά παρ ότι πιέστηκαν κράτησαν το σκορ και οι δυο ομάδες έφυγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χωρίς γκολ.

Στην επανάληψη υπήρξε περισσότερη κίνηση από τις δυο ομάδες με τα Χανιά να μπαίνουν πιο δυναμικά αυτή τη φορά. Στο 48ο λεπτό ήρθε και η πρώτη αλλά πολύ μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά. Με σέντρα σουτ από τον Σταματή, ο Τσουκάνης πλάσαρε, ο Γκαραβέλης έδιωξε εξ επαφής, ο παίκτης των Χανιών προσπάθησε να μπει και πάλι στη φάση, με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει τελικά τη μπάλα. Λίγο αργότερα ο Πανθρακικός απείλησε κι εκείνος με τον Κουσίδη ο οποίος βρήκε τον Ηλιάδη μέσα στη μεγάλη περιοχή και προς τα δεξιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αυτός σούταρε, όμως ο Αθανασίου πετάχτηκε εντυπωσιακά και έδιωξε. Ο Πανθρακικός άρχισε να πιέζει και πάλι πεισμώνοντας από τις χαμένες ευκαιρίες. Η ανατροπή του αγώνα ήρθε στο 69′ όταν ο Σταματής έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πετρούσης πήγε με το πόδι να διώξει όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του, αιφνιδιάζοντας τον Γκαραβέλη και κάνοντας όλο το ΔΑΚ να παγώσει. Το αυτογκόλ έριξε αρκετά τη ψυχολογία του Πανθρακικού ο οποίος έκανε μόνο δύο ευκαιρίες αργότερα με Κουσίδη και Ηλιάδη. Η αυλαία έπεσε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με λάθος από τον Πετρούση που έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Σταματής πήρε την μπάλα και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του κι έτσι τα Χανιά ανταμείφθηκαν για τη ταλαιπωρία του ταξιδιού φεύγοντας νικητές.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Πολίμος, Ηλιάδης, Γαβριηλίδης, Πλέγας (71’ Ζυγκερίδης), Μπεκατώρος (56’ Ρομπέρ), Κουσίδης, Νικόλτσης (86’ Ρουσσάκης).

ΧΑΝΙΑ (Σάκης Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Θεολόγου, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Ντούμος (65’ Κοζάκης), Αποστολόπουλος, Σταματής, Βαρούχας (88’ Παρασκευόπουλος).