Ο ανατρεπτικός Καζαμίας του ThrakiSportS για το 2017!!! Όλα όσα θα γίνουν τη νέα χρονιά!!!

 

Γράφει το Φλιτζάνι

Το 2016 πέρασε στην ιστορία, τι θα γίνει όμως στο 2017 που μόλις ξεκίνησε; Αν θέλετε να είστε ενημερωμένοι, απόλυτα διαβασμένοι και μπροστά από τις εξελίξεις, διαβάστε τον ξεχωριστό Καζαμία του 2017 από το ThrakiSportS. Τον ετοίμασε με ιδιαίτερη προσήλωση το «Φλιτζάνι», ειδικός συνεργάτης που είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια, ο οποίος ως γνωστόν αποκαλύπτει το παρασκήνιο και προβλέπει τις εξελίξεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο συγγραφέα. Απολαύστε τον!!! 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ζει και αναπνέει για το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό, όπου κοντράρονται οι δυο πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Από την παραμονή όμως  πιάνει χιονοθύελλα και παρόλο που στο διπλανό βοηθητικό αγωνίζονται κανονικά οι ομάδες Κ20 των δύο συλλόγων, ο διαιτητής εκτιμά ότι το κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων δεν είναι κατάλληλο και επειδή δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό να αλλάξει η έδρα και να παίξουν στο διπλανό που έπαιξαν οι έφηβοι και κρίθηκε κατάλληλο, το ντέρμπι αναβάλλεται. Μάλιστα, παρόλο που έχει πλέον λιακάδα, η Super League κρίνει ότι δύσκολα θα μπορέσει ο αγώνας να διεξαχθεί έστω την Δευτέρα και αναβάλει οριστικά το ματς που υπενθυμίζεται ότι ήταν χρωστούμενο από την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος για την πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία, που λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδος, αργεί ακόμα…

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Ο Δήμος Ξάνθης αποφασίζει να πρωτοτυπήσει και αντί για βασίλισσα το φετινό ξανθιώτικο καρναβάλι θα έχει βασιλιά. Για την θέση ερίζουν ο Γιώργος Γκιρτζίκης και ο Χρήστος Πανόπουλος. Όταν μαθαίνει τα περί της υποψηφιότητας Γκιρτζίκη, ο ιδιοκτήτης της Βιαμάρ εκδίδεται μπαράζ ανακοινώσεων από την ΠΑΕ Xanthi FC αλλά παρά την ψυχολογική πίεση που ασκούν στην δημοτική αρχή, τελικά αποφασίζεται ο τιμητικός τίτλος να δοθεί στον επονομαζόμενο και «θείο Γκιρτζίκη». «Το σύστημα εξακολουθεί να υπάρχει, να ζει και να βασιλεύει» καταγγέλλει ο Αλαφούζος από τον Σκάι, που παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του καρναβαλιού, αποφασίζει να μην το μεταδώσει για αντίποινα. Σφοδρή και η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη που απειλεί να πουλήσει την ΣΕΚΑΠ και να επενδύσει με τα χρήματα αυτά για να διοργανώνεται ακόμα μεγαλύτερο από το Ξανθιώτικο καρναβάλι κάθε χρόνο στην Θεσσαλονίκη, που θα ξεκινά από το Μακεδονία Παλάς και θα καταλήγει στην Τούμπα. Η απόφαση προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο του δικεφάλου, που έψαχνε αφορμή για να πανηγυρίσει μετά την αγωνιστική κατάρρευση της ομάδας στο πρωτάθλημα.

ΜΑΡΤΙΟΣ: Ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα βόλεϊ με την Ορεστιάδα να αντιμετωπίζει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο «Νίκος Σαμαράς» για την τελευταία αγωνιστική. Με ένα ντεμαράζ μετά τις εντυπωσιακές κινήσεις που έκανε η διοίκηση Πρωτοδικείου, πλέον ο ΑΟΟ είναι αυτός που διεκδικεί με αυτό το ματς έξοδο στην Ευρώπη ενώ ο Εθνικός παίζει για την παραμονή του και αγωνιά και για τα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, που ξεκινούν την ίδια ώρα. Κατά την διάρκεια του ματς, σε κάθε τάιμ άουτ, κάθε φορά και ένας διαφορετικός παίκτης πηγαίνει στην εξέδρα και κάνει πρόταση γάμου στην καλή του, με αποτέλεσμα να φτάνουν μεσάνυχτα και ακόμα το ματς να μην έχει ολοκληρωθεί. Έχουν ολοκληρωθεί όμως τα υπόλοιπα και γίνεται πλέον γνωστό ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τα πάντα έχουν κριθεί θετικά για τις εβρίτικες ομάδες, οπότε όλοι είναι ευτυχισμένοι. Η Ορεστιάδα έχει βγει Ευρώπη για πρώτη φορά μετά την εποχή Σαμαρά, ο Εθνικός έχει παραμείνει στην κατηγορία με τον Σάκη Μουστακίδη να ανακοινώνει την παραίτησή του για να αναλάβει την Εθνική Ομάδα ενώ όλοι οι παίκτες ετοιμάζονται για γάμους και γεννητούρια τους επόμενους μήνες…

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Το πρωτάθλημα της Super League ολοκληρώνεται αλλά υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα από τον αναβληθέντα αγώνα της 2ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια, που λόγω της καταπληκτικής πορείας του Ολυμπιακού στο Europa League καταλήγει να διεξαχθεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος και ουσιαστικά παίρνει χαρακτήρα… πρόβας τζενεράλε για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου επίσης έχουν προκριθεί οι δυο ομάδες. Το ματς είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ναι μεν εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στον πρώτο και στον δεύτερο, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει πέντε βαθμούς διαφορά από την Ξάνθη, που δεν καλύπτεται σε αυτό το ένα και μοναδικό ματς. Παρόλα αυτά η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Λίγο πριν την έναρξη, τα μεγάφωνα την ζεσταίνουν ακόμα περισσότερο με τραγούδια όπως το άσμα του Γ. Στράτου «Φτιάξτα με ένα στέλεχος» αλλά και μηνύματα προς διάφορους αποδέκτες.Το ματς εξελίσσεται σε… σούπα με την πλευρά του Ολυμπιακού να είναι έξαλλη με την διαιτησία, καθώς έχει αφήσει την Ξάνθη μόνο με οκτώ παίκτες – αποβολές που σημαίνουν απώλειες για τον τελικό Κυπέλλου. Με γκολ του Γούτα, που τον Γενάρη επέστρεψε στον Ολυμπιακό από τον δανεισμό του στην Λόκερεν, ο Ολυμπιακός νικά στα Πηγάδια όμως ο «γάτος» Κασναφέρης ανακαλύπτει ότι οι ερυθρόλευκοι τον χρησιμοποιούν κακώς στον αγώνα, καθώς κουβαλάει τιμωρία από την περσινή περίοδο που αγωνιζόταν δανεικός στην Skoda. Έτσι η Ξάνθη καταθέτει ένσταση και η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κατακυρώνει το ματς με 3-0 στην Ξάνθη, το σημαντικότερο όμως, τιμωρεί τον Ολυμπιακό με -3 βαθμούς και έτσι, εντελώς ανέλπιστα, η Ξάνθη γίνεται η πρώτη επαρχιακή ομάδα μετά την Λάρισα που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδος!

ΜΑΪΟΣ: Στην Κομοτηνή διεξάγεται το Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ και έχει κληθεί η ομάδα της Ξάνθης να βραβευθεί με το βραβείο «Νίκος Σαμαράς» αλλά το ίδιο Σαββατοκύριακο η Ευρωλίγκα έχει προγραμματίσει το φάιναλ φορ της στην Κωνσταντινούπολη. Το αποτέλεσμα είναι οι σύνεδροι να κάνουν την διαδρομή Κομοτηνή – Κωνσταντινούπολη κάτι σαν… Παγκράτι-Κολιάτσου. Εκτάκτως η τελετή έναρξης πάει το πρωί της πρώτης ημέρας, ώστε οι σύνεδροι αμέσως μετά να πάνε με την άνεσή τους να δούμε τους ημιτελικούς του φάιναλ φορ, όπου παίζουν μεταξύ τους Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, να επιστρέψουν το Σάββατο για τις εργασίες του συνεδρίου στην Κομοτηνή και μετά την λήξη τους το πρωί της Κυριακής, να πάνε πίσω στην Κωνσταντινούπολη για να δουν την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή Ευρώπης. Την ίδια ώρα, μεγάλη ένταση υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League από την Ξάνθη. Ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό παίρνει αλλεπάλληλες αναβολές, εν  μέσω προεκλογικής περιόδου στην ΕΠΟ. Ξανακούγεται το σενάριο για διεξαγωγή του στην Γερμανία, αλλά ο Ζήσης Βρύζας για ακόμα μια φορά το διαψεύδει κατηγορηματικά  επιμένοντας ότι ένας τελικός Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, αλλά αγνοώντας το που. Στο τέλος του μήνα διεξάγεται και η Eurovision με την  Ελλάδα να σαρώνει χάρη στο τραγούδι του Γιώργου Στράτου, ο οποίος επιτυγχάνει ότι και η Ναταλία Γερμανού το 2005 (στιχουργός της Παπαρίζου) και δηλώνει αμέσως μετά ότι ήρθε η ώρα να δείξει η Xanthi FC τα δόντια της και στην υπόλοιπη Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Η κατάκτηση του τίτλου αλλά και της… Eurovision από την Ξάνθη προκαλεί μεγάλη κρίση στην αυτοκινητοβιομηχανία Skoda, καθώς οι ιθύνοντές της παίρνουν τα κεφάλια όσων είχαν εισηγηθεί να διακοπούν οι σχέσεις με τον Πανόπουλο, με αποτέλεσμα να χαθεί η χρυσή ευκαιρία να γίνει η Skoda η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κατακτά πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο αλλά και στην μουσική, την ώρα που οι ανταγωνίστριες Ferrari, Μercedes και Volkswagen κερδίζουν τίτλους μόνο στην Formula 1 και το WRC. Ο ίδιος ο Πανόπουλος τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, δηλώνει ότι δεν θέλει να φύγει ποτέ από το ποδόσφαιρο και όσα έλεγε στο παρελθόν ήταν λόγια του αέρα, ενώ τάσσει πριμ ενός εκατομμυρίου ευρώ και εφόρου ζωής διαμονή στο σαλέ σε όλους τους παίκτες, εφόσον κατακτήσουν το νταμπλ. Γίνεται όμως… «Τούρκος» όταν ο Ζήσης Βρύζας ανακοινώνει την απόφαση της ΕΠΟ να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στα… Πηγάδια. «Είναι κίνηση που έχει ως στόχο να προσφέρει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό», καταγγέλλει ο Κασναφέρης παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν ότι στα Πηγάδια η Ξάνθη έχει λιγότερο κόσμο από ό,τι στους εκτός έδρας αγώνες της. Το αίτημα της Ξάνθης να διεξαχθεί το ματς στο Καραϊσκάκη πέφτει στο κενό, ο τελικός διεξάγεται τελικά στα Πηγάδια και μετά από αυτήν την κατάφωρη αδικία ο Ολυμπιακός έχοντας αυτό το πλεονέκτημα αλλά και το γεγονός ότι απουσιάζουν τέσσερις πρωτοκλασάτοι παίκτες από τις κόκκινες στο ματς του πρωταθλήματος, φτάνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Έχουμε φτάσει ντάλα καλοκαίρι αλλά το πρωτάθλημα της Football League δεν λέει να τελειώσει. Ο Πανθρακικός  καταφέρνει ν’ ανέβει με τη πρώτη στη Super League και μάλιστα ως πρωταθλητής αφήνοντας δεύτερο τον Απόλλωνα Σμύρνης του Άκη Μάντζιου και εκτός ανόδου τον Άρη και τον ΟΦΗ. Ο Κώστας Βασιλακάκης πιστώνεται την επιτυχία, αλλά αυτό προκαλεί κρίση στις σχέσεις του με την διοίκηση της ομάδας που θεωρεί ότι οι επιτυχίες ανήκουν μόνο σε αυτήν, ενώ οι αποτυχίες μόνο στον εκάστοτε προπονητή, ενίοτε και στους παίκτες. Μόλις εξασφαλίζεται και μαθηματικά η άνοδος, αποφασίζεται και πλήρης αλλαγή του ρόστερ. Μανατζαραίοι μπαινοβγαίνουν στα γραφεία ώστε να έρθουν γρήγορα οι παίκτες και να ξεκινήσει προετοιμασία σε ειδικό διαμορφωμένο προπονητικό κέντρο στις  Άλπεις, νωρίτερα απ’ όλους καθώς επόμενος στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη, όπως δηλώνει και ο περιχαρής πρόεδρος Δημήτρης Τζελέπης. Στα πλάνα η ομάδα έχει και έλευση νέου προπονητή, πιθανόν από το εξωτερικό. Αρκετά δυνατά ονόματα πέφτουν στο τραπέζι με επικρατέστερο τον Λουις Ενρίκε ο οποίος έχει φύγει κακήν κακώς από τη Μπαρτσελόνα καθώς βαρέθηκε τα καπρίτσια του Μεσι. Από τα πρώτα ονόματα που θα υπογράψουν θα είναι ο Ντιέγκο Κόστα ο οποίος δηλώνει ”ερωτευμένος” με τη Κομοτηνή, όσα λεφτά κι αν του δίνουν οι άλλες ομάδες.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:  Ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις, αλλά αυτός ο Αύγουστος έχει καθώς έχουμε τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ξάνθη κληρώνεται με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ματς στο νησί να διεξάγεται τις ίδιες μέρες που λίγα χιλιόμετρα πιο νότια φιλοξενείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Το γεγονός προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού στον Μπολτ που αποφασίζει τελικά να μην τρέξει στην διοργάνωση του Λονδίνου, αν και είχε προαναγγείλει ότι αυτή θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του, προκειμένου να πάει στις εξέδρες του Όλντ Τράφορντ για να παρακολουθήσει τον αγώνα Μάντσεστερ – Ξάνθη. Με γκολ του Βασίλη Τοροσίδη, μιας από τις πολλές μεταγραφές που έχει κάνει ο Πανόπουλος, η Ξάνθη παίρνει αποτέλεσμα στο Θέατρο των Ονείρων και υποχρεώνει τον Μπολτ να αναζητήσει εισιτήριο και για τον επαναληπτικό, όπου ωστόσο ο Ζλάνταν Ιμπραήμοβιτς σημειώνει χατ τρικ και ο σύλλογος του Μουρίνιο αποκλείει την Ξάνθη από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αμέσως μετά ο Ίμπρα με τον Μπολτ πάνε για τρεις ημέρες στο νησί της Σαμοθράκης για μίνι διακοπές, αλλά και για να μάθουν την ιστορία της Νίκης που φιλοξενείται στον Λούβρο και αποτελεί το σήμα κατατεθέν εταιρείας που διαφημίζουν. Εκεί πετυχαίνουν και τον κολυμβητή Χρήστος Κατραντζή, που φυσικά σπεύδει να βγει φωτογραφία μαζί τους, αφού είναι από τις λίγες διασημότητες του παγκόσμιου αθλητισμού που του έχουν ξεφύγει.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ευρωμπάσκετ με τον Αντετοκούμπτο να βγάζει μάτια και να οδηγεί την Ελλάδα στην κατάκτηση του τίτλου μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Βασιλακόπουλος βγάζει συγχαρητήρια ανακοίνωση στον Δήμο Ξάνθης που φιλοξένησε την προετοιμασία της Εθνικής και στον Πανόπουλο που φιλοξένησε  στο Σαλέ την ομάδα, λέγοντας ότι η Θράκη είναι το γούρι της. Την ίδια περίοδο καταρρέει άλλη μια προσπάθεια συγχώνευσης του ΓΑΣ και της ΑΕ Κομοτηνής, ωστόσο η Ασπίδα Ξάνθης με λεφτά του Πανόπουλου από την ευρωπαϊκή έξοδο και την στήριξη του Βασιλακόπουλου  εξαγοράζει το ΑΦΜ του Κόροιβου Αμαλιάδας και έτσι η Θράκη αποκτά ομάδα και στην Basket League. Επίσης, μετά την άνοδο του Πανθρακικού, έχει πλέον ξανά δυο ομάδες στην Super League. Στην Football League δεν έχει καμία, αλλά στην Γ’ Εθνική έχει πλέον έξι. Βλέπετε, δεν φτάνει που ανέβηκαν απευθείας οι τρεις πρωταθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων ΑΕΔ, ΠΑΟΚ Κοσμίου και Άρης Αβάτου την ώρα που παρέμειναν ο Ορφέας Ξάνθης με την Δόξα Προσκυνητών, έχει ανέβει ως κάτοχος του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και η Δόξα Γρατινής. Το γεγονός προκαλεί όμως πολιτικές αναταράξεις αφού ο νέος περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος δηλώνει ανήμπορος να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς θέλει να ξαναγίνει αθλητικός συντάκτης και να καλύπτει εντός και εκτός έδρας τους αγώνες της ομάδας του χωριού του, όπως έκανε και την δεκαετία του ’80. Ξεκινά έτσι συνεργασία με το ThrakiSportS, το οποίο στο μεταξύ έχει επεκτείνει το δίκτυο των συνεργατών του αφού τακτικά αρθρογραφούν σε αυτό και οι παράγοντες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τζίμας και Θόδωρος Μαυρίδης που μετά τα εξώδικα και τις δηλώσεις ότι τους χρωστάει ο Εθνικός χιλιάδες ευρώ, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν θα πάρουν ευρώ τσακιστό από εκεί, αναλαμβάνουν για λογαριασμό του ThrakiSportS το ρεπορτάζ της ομάδας και τις live μεταδόσεις, ώστε να βγάλουν ένα χαρτιζιλίκι να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους που στερήθηκαν τόσα πολλά εξαιτίας των χρημάτων που ξόδευαν τόσα χρόνια για τον Εθνικό.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Η Ξάνθη παρά το ονειρικό ρόστερ που έχει παραπαίει στο Γιουρόπα Λιγκ όπου έχει υποβιβαστεί μετά τον αποκλεισμό της από την Μάντσεστερ, αλλά και το πρωτάθλημα, όπου σαρώνει ο Παναθηναϊκός του  Ουζουνίδη. Παράλληλα, μένει από νωρίς εκτός Κυπέλλου μετά από την ήττα που γνωρίζει στο Ελ Θράκικο από τον Πανθρακικό. Το γεγονός εξοργίζει τον Πανόπουλο που διώχνει κακήν κακώς τον Λουτσέσκου και φέρνει στον πάγκο έναν άλλον πρώην τερματοφύλακα, τον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα. Στο μεταξύ, έναν χρόνο μετά την αφαίρεση από την Πηγή Δεβετζή του ολυμπιακού μεταλλίου του Πεκίνου, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει τον επανέλεγχο των δειγμάτων που είχαν δώσει αθλητές όπως ο Φώτης Κοσμάς σε παλιότερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο βόλεϊ, ο Τζούριτς παρατάει στα κρύα του λουτρού την Εθνική Ανδρών μετά από καυγά με τον Μουστακίδη και πηγαίνει στον Καναδά να κάνει παρέα στην αδερφή του, που βρίσκεται εκεί ως φυσιοθεραπεύτρια του Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην συνέχεια επιστρέφει στην Ορεστιάδα, αυτή τη φορά ως παίκτης, για να την ενισχύσει στην ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά λίγο πριν τον πρώτο αγώνα έρχεται φιρμάνι της CEV ότι η ομάδα πρέπει να αποκλειστεί από την Ευρώπη για ένα χρέος 28,4 ευρώ που δεν έχει πληρωθεί από την περίοδο που είχε νοικιαστεί μια… σκηνή στις Καστανιές για να φιλοξενήσει για δυο μέρες τον Γκούσταφσον την περίοδο του Φεστιβάλ του Άρδα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:  Ο Πανθρακικός με επίσημη ανακοίνωση του δηλώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Λουις Ενρίκε καθώς παρά τα καλά αποτελέσματα, αναζητά το κάτι παραπάνω, έστω και αν επισήμως η δικαιολογία του διαζυγίου ονομάζεται «οικογενειακοί λόγοι». Πολλά ακούγονται για τον αντικαταστάτη του και μια εβδομάδα αργότερα ανακοινώνεται ο Φερνάντο Σάντος για τον οποίο ταξίδεψε προσωπικά στη Πορτογαλία με το αυτοκίνητό του ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Τάσος Καραολάνης κάτω από άκρα μυστικότητα. Βλέποντας τη καλή πορεία της ομάδας ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης έρχεται για πρώτη φορά στο γήπεδο. Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη που λόγω σπουδών στην Κομοτηνή έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην ομάδα, ανακοινώνει τη ανάπλαση του ΔΑΚ Κομοτηνής με νέο χλοοτάπητα, υπερσύγχρονα αποδυτήρια και κερκίδες με στέγαστρο. Οι διαφημιστικές κάνουν κρά για μια διαφημιστική πινακίδα στο γήπεδο καθώς τα παιχνίδια του Πανθρακικού σημειώνουν υψηλή τηλεθέαση στο κανάλι One του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς έχοντας πλέον αυτήν την πολυτέλεια, ο Πανθρακικός όπως και ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βγαίνουν από την κεντρική διαχείριση. Την ίδια ώρα στην Ξάνθη βλέποντας ότι η ομάδα δε πηγαίνει καλά, με εντολή Πανόπουλου προσλαμβάνουν ως σύμβουλο της ομάδας τον Νίκο Αλέφαντο ώστε να λύσει το τεχνικό πρόβλημά της και να συμβουλεύσει τον Μάνουελ Ρόκα για τις επικείμενες μεταγραφές του. Παράλληλα όμως, παρουσιάζει και εκπομπή κάθε βδομάδα στο web tv της ομάδας ζωντανά με τηλεφωνήματα τηλεθεατών, έχοντας δίπλα του τον έτερο τηλεοπτικό αστέρα του συλλόγου, τον Γιώργο Κασναφέρη που παράλληλα σχολιάζει και τις επίμαχες φάσεις κάθε αγωνιστικής.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Στο ποδόσφαιρο ο Πανόπουλος δεν πάει καλά, στο μπάσκετ όμως η Ασπίδα Ξάνθης έχοντας πλέον στην προεδρία τον Πάνο Σταυρακάρα κάνει τρελή πορεία στη Basket League. Υποδέχεται τον Άρη στο Αμοιρίδειο  και καταφέρνει να κερδίσει με διαφορά πολλών πόντων, ενώπιον και του Νίκου Λάσκαρη που μετά από αυτήν την βαριά ήττα από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του ακούει την κιτρινόμαυρη κερκίδα να καταφέρεται εναντίον του. Παρά την προσπάθεια του Πόλυ Φωτιάδη να τον κατευνάσει, απογοητευμένος αποφασίζει να εγκαταλείψει τον Άρη και αναλαμβάνει μετά τους Μάντη-Καγιαλή να επενδύσει στην νεοσύστατη ομάδα ξιφασκίας της Ξάνθης, αλλά και στο τμήμα κρίκετ του ΑΟ Θράκης. Καλή πορεία κάνει και η ΑΕΔ στη Γ’ Εθνική και δείχνει μάλιστα ικανή να διεκδικήσει άνοδο, κι ένας πολυσυζητημένος παίκτης αποφασίζει να κλείσει τη καριέρα του εκεί. Ο λόγος για τον Γιώργο Τζαβέλλα που κουρασμένος πια απο τη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου ανακοινώνει ότι θέλοντας να βρει την ησυχία του θα μετακομίσει στο Διδυμότειχο και θα βοηθήσει την ομάδα στην άνοδο. Η μεγάλη βόμβα όμως έρχεται από αλλού. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του καταγγέλλοντας εκβιασμό με τους δανειστές, παραιτείται σύσσωμη και η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές μέσα στον Ιανουάριο. Στο διάγγελμά του αναφέρει ότι αυτές τις δύσκολες ώρες «η χώρα χρειάζεται έναν Πανόπουλο να κατέβει ως οικουμενικός υποψήφιος», διευκρινίζοντας ότι «μόνο ένας άνθρωπος που κατάφερε να κάνει την Ξάνθη πρωταθλήτρια κόντρα στο κατεστημένο του Μαρινάκη, του Μελισσανίδη, του Σαββίδη και του Αλαφούζου, αλλά και να γκρεμίσει την αυτοκρατορία του Άρη στο μπάσκετ, μπορεί να βγάλει και την Ελλάδα στις αγορές απέναντι στους εκβιασμούς του Σόιμπλε», που στο μεταξύ έχει γίνει καγκελάριος στην Γερμανία. Μπροστά στον αιφνιδιασμό αυτόν, ο Μητσοτάκης, ο Θεοδωράκης και ο Λεβέντης συμφωνούν στην πρόταση και τα τέσσερα αυτά κόμματα κατεβαίνουν με κοινό ψηφοδέλτιο έχοντας ως επικεφαλής τον Πανόπουλο, που υπό το βάρος των συνθηκών, αναλογιζόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης και παρά τις επιφυλάξεις του, μετά από ασφυκτικές πιέσεις και αφού πάει πρώτα να ξεσκάσει κυνηγώντας στον Έβρο, λέει τελικά το «ναι» και παραδίδει τα κλειδιά των ομάδων της Ξάνθης αλλά και του Σαλέ στον γιο του Ριχάρδο. Η χώρα αλλάζει χρόνο με τις θερμοκρασίες να είναι πολικές αλλά το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη και τον υποψήφιο πρωθυπουργό Χρήστο Πανόπουλο να ετοιμάζεται πλέον, αφού έσωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, να σώσει και την χώρα, ίσως και την Ευρώπη ολόκληρη….  Καλή χρονιά!!!