Πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης δίνει πλέον το google traffic

 

Ανάμεσα στις πόλεις για τις οποίες προσφέρει μέσω της υπηρεσίας google traffic, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, βρίσκεται πλέον και η Αλεξανδρούπολη. Εδώ και λίγο καιρό κάποιοι χρήστες κινητών με το λειτουργικό της google (Android), δέχονται στην οθόνη του κινητού τους ειδοποιήσεις, από την εφαρμογή google maps. Είναι μηνύματα της υπηρεσίας google traffic που δείχνουν πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους.

Οι ειδοποιήσεις προς το παρόν δεν βγαίνουν αυτόματα σε όλους τους χρήστες καθώς σε κάποιες συσκευές ενδεχομένως να χρειάζεται ειδική ρύθμιση. Μπορεί ο χρήστης όμως να ελέγξει χειροκίνητα την κίνηση στους δρόμους από το κινητό του.

Η υπηρεσία λειτουργεί αναλύοντας τοποθεσίες μέσω GPS οι οποίες μεταδίδονται στην Google μέσω των κινητών τηλεφώνων  ή των tablet των άλλων χρηστών. Έτσι, υπολογίζοντας την ταχύτητα των συσκευών, με ενεργοποιημένο το GPS,  που κινούνται σε ένα δρόμο, μπορεί να δείξει στο χάρτη των Maps αν υπάρχει κίνηση ή όχι.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στις κινητές συσκευές των χρηστών, και μπορεί να ενεργοποηθεί με την επιλογή «Traffic» στο μενού του Google Maps. Στην οθόνη τότε εμφανίζεται μία νέα μορφή του χάρτη, όπου οι δρόμοι χωρίς μποτιλιάρισμα εμφανίζονται με πράσινο χρώμα, ενώ όπου υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ο δρόμος έχει κόκκινο χρώμα.

Ο ορισμός ενός προορισμού στο Google Maps  συνοδεύεται πλέον και για την περιοχή μας, από μία περίληψη των συνθηκών που θα συναντήσετε για κάθε μία από τις προτεινόμενες διαδρομές. Η υπηρεσία ξεκίνησε να λειτουργεί στις ΗΠΑ μόλις πριν 1 χρόνο, και σύντομα επεκτάθηκε σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα η υπηρεσία δόθηκε σε χρήση αρχικά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις. Όπως φαίνεται, η Αλεξανδρούπολη μπήκε γρήγορα στη λίστα της google! Οι πληροφορίες προς το παρόν αφορούν κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης αλλά και την Εγνατία Οδό.

Μερικές από τις ειδοποιήσεις που λάβαμε σε δική μας δοκιμή σε διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας ήταν “ελαφρά κίνηση αυτή τη στιγμή” ή σε άλλη περίπτωση δίνοντας προορισμό στο google maps από αεροδρόμιο στο τέρμα της 14ης Μαΐου, η εφαρμογή μας έδωσε εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγουμε τα κομμάτια με πολύ αυξημένη κίνηση εκείνη τη στιγμή, μειώνοντας το χρόνο της διαδρομής κατά 6 λεπτά! Οι αυτόματες ειδοποιήσεις (εφόσον είναι ενεργές στη συσκευή σας), έρχονται την ώρα που οδηγείτε εφόσον είναι στο κινητό σας ανοιχτές οι υπηρεσίες τοποθεσίας.

 

Πηγή: alexpoli.gr