Αποκαλύψεις Δεληκώστα για την αποχώρησή του από την Εθνική Ομάδα ελέω… Τζούριτς

 

Τον Δημήτρη Τζούριτς έδειξε ως αιτία της αποχώρησης του από την Εθνική Ομάδα ο πρώην προπονητής της Ορεστιάδας και νυν του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στο Φιλέ» ο εβρίτης τεχνικός Κώστας Δεληκώστας τόνισε πως ο ορεστιαδίτης αρχηγός της Εθνικής ομάδας, είναι διαφορετικός στην Εθνική, σε σχέση με την παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα, τονίζοντας και τον λόγο που διαφώνησε με τον προπονητή του ομοσπονδιακού συγκροτήματος Σωτήρη Δρίκο.

Αναλυτικά στο κομμάτι της συνέντευξης που αφορά τη σχέση του με τον Δημήτρη Τζούριτς και την αποχώρηση του από την Εθνική είπε πως «είχα μια διαφωνία με τον Σωτήρη. Εκείνος ήθελε να πάει με τον Τζούριτς, ενώ εγώ πίστευα ότι η ομάδα είναι καλύτερη χωρίς τον Τζούριτς. Ο Τζούριτς είναι μέσα στους 10 καλύτερους διαγωνίους στον κόσμο, αλλά ο Τζούριτς του Τρέντο ήταν διαφορετικός από τον Τζούριτς της Εθνικής Ομάδας.

Αν ήμουν πρώτος προπονητής μπορεί να έκανα το ίδιο με τον Σωτήρη. Εμένα επηρεάστηκε η δουλειά μου από την παρουσία του Τζούριτς, και έφυγα γιατί θα δημιουργούσα πρόβλημα τον Σωτήρη.

Σαν πρώτος προπονητής ο Σωτήρης έχει δίκιο γιατί ήθελε να έχει όλα τα όπλα του σε αυτή τη δοκιμασία. Τον Τζούριτς του Τρέντο, χοροπηδάω για να είναι στην ομάδα μου.

Ο Τζούριτς έπαιζε στο Τρέντο, τώρα παίζει στη Βερόνα και πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης. Στην Εθνική Ομάδα αυτό ήταν ένα θέμα. Ήταν γνωστό από πριν, αλλά έχει συνηθίσει αλλιώς και ίσως να μην μπορεί να το χωνέψει αυτό. 

 Ο Σωτήρης ανέλαβε την ομάδα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσε να είναι ο αυστηρός κριτής που θα επιβάλλει την πειθαρχία. Ο αθλητής σήμερα παίζει στο εξωτερικό και θέλει να είναι πάρα πολύ σκληρός μέσα στο γήπεδο και να είναι τα πράγματα πιο χαλαρά έξω από αυτό. Κάποιοι παίκτες αυτό το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Σωτήρης έκανε το σωστό και ήταν θέμα των παικτών να είναι πιο επαγγελματίες σε αυτό το κομμάτι.

Ο Σωτήρης διαχειριζόταν πολύ σωστά τον Τζούριτς, και ο Τζούριτς μπήκε στο γήπεδο και έπαιξε και σε αρκετά παιχνίδια πάρα πολύ καλά. Εγώ είδα ότι η δουλειά της τεχνικής πάει πίσω και γι’ αυτό αποσύρθηκα από την Εθνική Ομάδα. Επηρέαζε κάποιες καταστάσεις όσον αφορά τη δουλειά της πρωινής προπόνησης. Εγώ δεν το θεώρησα σωστό γι’ αυτό και αποσύρθηκα».