Σκόραρε (και) ο Αραμπατζής στο νικηφόρο πρώτο φιλικό τεστ της Εθνικής Ανδρών στο Λουξεμβούργο

 

Με το… δεξί ξεκίνησε τα φιλικά προετοιμασίας η Εθνική Ανδρών καθώς στο πρώτο φιλικό τεστ απέναντι στην Εθνική Ομάδα του Λουξεμβούργου κατάφερε να πάρει την νίκη με σκορ 23-18 στην πόλη Ντουντελάντζ, στο πρώτο από τα δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι ομάδες μεταξύ τους ενόψει της προετοιμασίας για τα προκριματικά του EURO 2020.

Το δεύτερο φιλικό για τα δύο συγκροτήματα θα διεξαχθεί το πρωί της Πέμπτης στις 11.30 τοπική ώρα στο ίδιο γήπεδο. Η Ελλάδα, μέλος της οποίας αποτελεί και ο Εβρίτης Βαγγέλης Αραμπατζής του ΠΑΟΚ που πετυχε 1 τερμα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10λεπτο με το σκορ να διαμορφώνεται υπέρ των γηπεδούχων με 6-3. Η αντίδραση της ”γαλανόλευκης” ήταν άμεση και με επιμέρους σκορ 5-0 κατάφερε να προηγηθεί με 8-6 στο 19′ ενώ το ημίχρονο έληξε με 10-8.

Στις αρχές της επανάληψης η Ελλάδα κατάφερε με τον Ζαμπούνη να ισοφαρίσει σε 11-11 ενώ κατάφερε να προσπεράσει  στο 41′ με 12-13. Το Λουξεμβούργο στο 45′ λεπτό προσπέρασε για τελευταία φορά στο σκορ με 15-14 καθώς οι παίχτες του κ. Γραμματικού παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας τις λύσεις στην επίθεση επικράτησαν με το τελικό 23-18.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Γραμματικός): Τσιλιμπάρης, Παπαδιονυσίου 1, Κανδύλας 2, Μωραϊτης, Ζαμπούνης 2, Μυλωνάς 4, Αραπακόπουλος 1, Μπάγιος, Λοίζος, Αραμπατζής 1, Τσίλης, Νικολαϊδης 6, Κρητικός, Μπουκοβίνας, Μάλλιος 6, Χερουβείμ.