Σε ρυθμούς… Premier League ο Ιανουάριος για την Ξάνθη! Οι επτά αγώνες που θα δώσει για πρωτάθλημα και Κύπελλο…

 

Το 2016 έφτασε στο τέλος του, όσον αφορά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων και πλέον μικροί και μεγάλοι ανασυντάσσονται και μαζεύουν δυνάμεις για τον, ομολογουμένως πολύ δύσκολο Ιανουάριο που έρχεται, αφού μ’αυτά και μ’αυτά θα κάνουν πρωτοχρονιά στα γήπεδα ενόψει του δύσκολου Γενάρη.

Εδώ και χρόνια στην Αγγλία και την Premier League, οι ομάδες τρέχουν και δεν φτάνουν τον Ιανουάριο με το φορτωμένο πρόγραμμα που έχουν σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά αυτό ήρθε η ώρα να γίνει και στην χώρα μας με άμεση επίπτωση και στην ομάδα της Ξάνθης. Μέσα στον μήνα θα διεξαχθούν οι τρεις αναβληθείσες αγωνιστικές και μόλις αυτές διεξαχθούν, θα ξεκινήσει και ο δεύτερος γύρος όπου τα πρώτα δυο παιχνίδια θα είναι τα αντίστροφα ματς από εκείνα που έχουν αναβληθεί.

Κατά συνέπεια, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα κλείσουν οι εκκρεμότητες της Super League και αμέσβς μετα θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος, αλλά μέσα στον μήνα θα πραγματοποιηθούν και τα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας για την φάση των 16, με τους πρώτους αγώνες να έχουν οριστεί για το τριήμερο 10-11-12 Ιανουαρίου του 2017 και τους επαναληπτικούς στις 24-25-26 του ίδιου μήνα, με την Ξάνθη να κληρώνεται με τον ΟΦΗ.

Η Ξάνθη, λοιπόν, με βάση όλα τα παραπάνω έχει να δώσει επτά αγώνες μέσα σε έναν μόλις μήνα, με τον πρώτο να είναι δυο μέρες μέρες μετά την πρωτοχρονιά, στις 3 Ιανουαρίου 2017, ενώ πέντε μέρες μετά θα έχουμε και το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Στις 11 Ιανουαρίου θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ, για τον πρώτο αγώνα του Κυπέλου, ενώ στις 15 Ιανουαρίου θα αντιμετωπίσει, ευτυχώς εντός έδρας και πάλι, τον ΠΑΣ Γιάννινα στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής. Από εκεί και πέρα το τριήμερο 21-23 Ιανουαρίου θα υποδεχτεί όπως όλα δείχνουν τον Ηρακλή, χωρίς να ξέρουμε ακόμα ημερομηνία, ενώ μια από τις 24, 25 ή 26 Γενάρη θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη της Ελλάδος για να παίξει τον επαναληπτικό αγώνα με τον ΟΦΗ, και λίγες μέρες μετά στο τελευταίο Σαββατοκύριακου του πρώτου μήνα του 2017, θα μεταβεί στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Συνοπτικά:

Τρίτη 3 Ιανουαρίου, Ωρα 17:15, Καυτανζόγλειο Στάδιο, Θεσσαλονίκη : Ηρακλής – Ξάνθη (Super League, 1η αγωνιστική)

Κυριακή 8 Ιανουαρίου, Ωρα 19:30, Xanthi FC Arena, Πηγάδια: Ξάνθη – Ολυμπιακός  (Super League, 2η αγωνιστική)

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, Ώρα 15:00, Xanthi FC Arena, Πηγάδια: Ξάνθη – ΟΦΗ (Κύπελλο Ελλάδος, Φάση των 16, α’ αγώνας)

Κυριακή 15 Ιανουαρίου, Ωρα 17:15, Xanthi FC Arena, Πηγάδια: Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα (Super League, 11η αγωνιστική)

Τριήμερο 21-22-23 Ιανουαρίου,  Xanthi FC Arena, Πηγάδια: Ξάνθη – Ηρακλής (Super League, 16η αγωνιστική)

Τριήμερο 24-25-26 Ιανουαρίου, Θ. Βαρδινογιάννης, Ηράκλειο Κρήτης: ΟΦΗ – Ξάνθη (Κύπελλο Ελλάδος, Φάση των 16, β’ αγώνας)

Τριήμερο 28-29-30 Ιανουαρίου, Στάδιο Καραϊσκάκη, Αθήνα: Ολυμπιακός – Ξάνθη  (Super League, 17η αγωνιστική)