ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Απάντηση της ΚΕΔ για το μη ορισμό μελών του ΣΔΚ Θράκης στους αγώνες πρωταθλημάτων

 

Η κόντρα μεταξύ ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ΣΔΚ Θράκης, που κρατάει από την αρχή των πρωταθλημάτων δεν έχει καταλαγιάσει.

Από τον Σεπτέμβριο ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης ζήτησε να συγκροτηθεί η ΚΕΔ σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99 και τον Κανονισμό Διαιτησίας της ΕΟΚ, αλλιώς δεν θα αποδεχόταν ορισμό από την ΚΕΔ. Πάντως σύμφωνα με το άρθρου 44 του συγκεκριμένου νόμου, όσο και με τον Κανονισμό Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ,.η ΚΕΔ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είναι νόμιμη.

Στη συνέχεια μάλιστα υπήρξε επιστολή και εναντίον του προέδρου της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, η οποία έλεγε ότι ο πρόεδρος ζήτησε την εξαίρεση συγκεκριμένων διαιτητών του ΣΔΚ Θράκης από το παιχνίδι της πρεμιέρας της Ολυμπιάδας με τη Θύελλα Φερών και για το λόγο αυτό ο Σύνδεσμος Διαιτητών αποφάσισε κανένας διαιτητής από τον ΣΔΚ Θράκης να μη διευθύνει αγώνα της Ολυμπιάδας σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Έτσι ενώ έχουμε φτάσει στα μισά των πρωταθλημάτων και πλέον αυτά θα μπούνε στην τελική ευθεία, υπάρχουν διαιτητές του ΣΔΚ Θράκης, κυρίως του Έβρου, οι οποίοι δεν ορίζονται σε αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαιτητές στη Θράκη που παίζουν αναγκαστικά συνεχόμενα παιχνίδια.

Η ΚΕΔ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, παραμονές Χριστουγένων, ενημέρωσε με επιστολή της, ότι λειτουργεί με γνώμονα την ομαλή και απρόσκοπτη τέλεση των αγώνων και απάντησε στο πότε θα υπολογίζει στους διαιτητές. Αναλυτικά η επιστολή της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΑΜΑΘ, που απαντά στα συνεχή αιτήματα του ΣΔΚ Θράκης:

Κύριε Πρόεδρε, Δ.Σ. Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ

Σε συνέχεια των αιτημάτων των διαιτητών του Συνδέσμου Θράκης τα οποία μας κοινοποιήσατε, σας γνωρίζουμε ότι η ΚΕΔ/ΕΚΑΣΑΜΑΘ λειτουργεί με γνώμονα την ομαλή και απρόσκοπτη τέλεση των αγώνων αρμοδιότητας της Ένωσης, και κρίνει και χρησιμοποιεί ανάλογα τους Διαιτητές που κατά την κρίση της ενεργούν και συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι διαιτητές πρέπει να τίθενται στην διάθεση της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΑΜΑΘ χωρίς περιορισμούς αφορισμούς, και παράλογες πέραν πάσης λογικής και νομοθεσίας απαιτήσεις, και τότε και μόνο τότε η ΚΕΔ, θα υπολογίζει σ΄ αυτούς.

Έως τότε θα χρησιμοποιεί αυτούς που κατά την άποψή της θα επιτελούν το έργο τους, που δεν είναι άλλο από τη φυσική και αγωνιστική συμμετοχή τους, προς διεκπεραίωση των αγώνων αρμοδιότητας της Ένωσής μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και ενημέρωσή σας.

Με τιμή

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ ,Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΚΑΣΑΜΑΘ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΒΡΗΣ, Μέλος ΚΕΔ/ΕΚΑΣΑΜΑΘ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΛΙΚΙΔΗΣ, Μέλος ΚΕΔ/ΕΚΑΣΑΜΑΘ