ΕΠΣ Ξάνθης: Φιλική ήττα του Άρη Αβάτου από τον Κεραυνό Πέρνης υπό το φως των προβολέων

 

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε ο πρωτοπόρος της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης Άρης Αβάτου από τον Κεραυνό Πέρνης, ομάδα της Καβάλας, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη αργά το απόγευμα της Παρασκευής υπό το φως των προβολέων.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν δυο ημίχρονα διάρκειας 35 λεπτών το καθένα, με τους Ξανθιώτες να προηγούνται στο σκορ μόλις στο 15′ με σουτ εκτός περιοχής του Δεσύλλα. Πέντε λεπτά αργότερα ωστόσο η Πέρνη ισοφάρισε με τον Νάνο, επίσης με σουτ εκτός περιοχής.

Το Άβατο έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει με πέναλτι τα τέρματά του με την συμπλήρωση του ημιώρου, αλλά η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Ανεκμετάλλευτες πέρασαν και οι ευκαιρίες που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως οι Δεσύλλας και Τσάτσος.

Έτσι επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου με τον Κεραυνό να σκοράρει με τον Ξανθιώτη Μαυροματίδη, που πέρυσι αγωνιζόταν στην Θάσο με την ομάδα του Θεολόγου, ο οποίος σκόραρε με πλασέ εντός περιοχής μετά από οραία αντεπίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας του Άρη Αβάτου Πάρης Κοτόπουλος, ενώ χρέη προπονητή είχε ο βοηθός του απόντα Κυριάκου Κετσιεμενίδη και γυμναστής της ομάδας Μιχάλη Μιχαηλίδης.