Γ’ Εθνική: Ήττα – αποκλεισμός από το Κύπελλο για τον Ορφέα Ξάνθης από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς

 

Ουσιαστικότερος ο Απόλλων Καλαμαριάς νίκησε με 4-1 τον Ορφέα Ξάνθης και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα της Ξάνθης παρατάχθηκε με πολλές απουσίες στην αναμέτρηση, ενώ ήταν και άτυχη, καθώς θα μπορούσε τόσο να προηγηθεί στο σκορ, όσο και να ισοφαρίσει, όσο αυτό ήταν 1-0.

Ο Ορφέας ξεκίνησε δυνατά και απείλησε δύο φορές τον Απόλλωνα, μία στο 3′ με τον Μαυρόπουλο και μία στο 11′ με τον Μελισσόπουλο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας στην πρώτη του φάση στα καρέ του Ορφέα άνοιξε το σκορ. Ο Πόποβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Αθανασίου δεν απέκρουσε σωστά και ο Καλαϊτζίδης με κεφαλιά έκανε στο 16′ το 1-0. Στο 22′ η Καλαμαρία έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόποβιτς πετάχτηκε και έδιωξε εντυπωσιακά ο Αθανασίου σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ορφέας μπήκε και πάλι δυνατά. Στο 50′ ο Τορομανίδης και στο 53′ ο Μελισσόπουλος απείλησαν την εστία του Απόλλωνα, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Μένκα μπλόκαρε την μπάλα. Στο 58′ η ομάδα της Ξάνθης έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ, όταν αρχικά η σέντρα-σούτ του Τορομανίδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μένκα, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μουμίνογλου κατέληξε άουτ.

Εκεί μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου, με την Καλαμαριά να πετυχαίνει σε διάστημα δύο λεπτών ισάριθμα τέρματα. Αρχικά στο 61′ ο Νικολόπουλος έκανε το 2-0 με πλασέ, ύστερα από δοκάρι σε πλασε λόμπα του Λιόνη, ενώ στο 63′ έγινε το 3-0 από τον ίδιο παίκτη, ύστερα από ωράια προσπάθεια.

Στο 75′ ο Νικολόπουλος έκανε χατ-τρικ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 με πλασέ, ενώ στο 88′ ο Ορφέας μείωσε στο τελικό 4-1 με πλασέ του Ξαντινίδη, ύστερα από πολύ ωραία πάσα του Βασίλη Καραγκιόζη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Δ. Καλαϊτζίδης): Μένκα, Δαλιανόπουλος (70′ Μπακαλούδης), Ζωτος, Καλαϊτζίδης (46′ Βεργώνης), Καπίας, Πόποβιτς, Ντόικιτς, Ιωαννίδης (46′ Συμελίδης), Λιόνης, Φάμπιο, Νικολόπουλος

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Αθανασίου, Τζαμπαζ Χαλήλ, Θεοδωρίδης, Καρά Αλή (68′ Β. Καραγκιόζης), Κατρανίτσας, Μακράκης (65′ Ξαντινίδης), Μαυρόπουλος Λ., Μελισσόπουλος (56′ Μουμίνογλου), Μπουνταγκίδης, Τορομανίδης, Χαλίλ Ιμπράμ.