Video: Η ομιλία του Μιχάλη Ραγκούση στο TEDxAthens και το πώς η Κομοτηνή έχει γίνει πόλη προσβασιμότητας για ΑμεΑ

 

Στο πως άλλαξε η Κομοτηνή και έγινε μία πόλη προσβάσιμη σε άτομα για αναπηρία, στο όραμα του Άλεξ Ταξιλδάρη, και τη δημιουργία του ΚΕΑΔΑ αναφέρθηκε το μέλος του Περπατώ και μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Μιχάλης Ραγκούσης στο TEDxAthensSalon «Accessibility»/«Προσβασιμότητα», που΄εγινε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Ο Μιχάλης Ραγκούσης ξεκίνησε λέγοντας πως αποφάσισε να ζήσει στην Κομοτηνή λόγω του δικού του προβλήματος αναπηρίας, καθώς αν και γεννήθηκε στην Κομοτηνή μεγάλωσε στον Πειραιά. Λόγω της αναπηρίας είχε άλλου είδους προσβασιμότητα και μόρια για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και έτσι, παρότι όπως είπε δεν ήταν καλός στα φιλολογικά, διαλέγει τη Νομική του ΔΠΘ.

Ο Μιχάλης Ραγκούσης ήρθε στην Κομοτηνής τοα 2001 και η συγκυρία τα έφερε έτσί εκείνη την περίοδο μία ομάδα ανθρώπων να στήσει ένα σύλλογο, ώστε τα άτομα με κινητικά προβλήματα να αποκτήσουν το δικαίωμα στην αυτόνομη και ελεύθερη διαβίωση που έχει κάθε πολίτης.

Επίσης στην ομιλία του έκανε αναφορά στο πως το μετάλλιο του Άλεξ Ταξιλδάρη άλλαξε τη νοοτροπία των ανθρώπων προς τα άτομα με αναπηρία, τη δημιουργία του ΚΕΑΔΑ και το πως αυτό βοήθησε άτομα τα οποία δεν είχαν ποτέ πρόσβαση τώρα να μπορούν να πηγαίνουν ακόμα και στη θάλασσα, καθώς και το ότι η Κομοτηνή έχει αγκαλιάσει τα άτομα με αναπηρία.

Μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί όλη την ομιλία του Μιχάλη Ραγκούση από το 3:06:3ο και μετά:

https://www.youtube.com/watch?v=r1eHlLxzYE0