Οι πρώτες δηλώσεις Γκιζάνη μετά την παραίτηση του ΔΣ του ΑΟΟ! Τα αίτια, οι αιχμές και η διαβεβαίωση ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος…

 

Τους λόγους της παραίτησής του από την προεδρία του ΑΟΟ αλλά και της συνολικής παραίτησης της διοίκησης εξήγησε ο (πρώην πλέον) πρόεδρος της ομάδας Βασίλης Γκιζάνης, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή “Άκου τι συμβαίνει” του Δημήτρη Μιλήκα στο Radio Evros.

Αρχικά επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για παράιτηση από τον Ερασιτέχνη, ώστε να καταθέσει το καταστατικό του συλλόγου στο πρωτοδικείο και να μπορέσει να αναλάβει ως “προσωρινή διοίκηση” διορισμένη από το δικαστήριο το σχήμα που ετοιμάζει ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης.

Για το οικονομικό τέλμα της ομάδας είπε πως ήρθε λόγω των συσσωρευμένων παλαιών χρεών παλαιότερων διοικήσεων αλλά και των υπέρογκων εξόδων μετακίνησης που αντιμετωπίζουν η Ορεστιάδα, ο Εθνικός και ο Φοίνικας. Κατήγγειλε μάλιστα ότι είναι πολύ πιο φθηνό το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Σόφια από το ΑθήναΑλεξανδρούπολη και τόνισε ότι είχε προτείνει οι ομάδες του έβρου να ταξιδεύουν στην Αθήνα μέσω Βουλγαρίας ή Τουρκίας για να αναδείξουν το πρόβλημα.

Επίσης, στα αίτια πρόσθεσε και την απώλεια σημαντικού αριθμού χορηγών λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από 165 που είχε πέρυσι η Ορεστιάδα φέτος έχει μόλις 80. Όσο αναφορά το αγωνιστικό κομμάτι πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα τα οικονομικά της ομάδας και προτιμήθηκαν φθηνοί νέοι και φιλόδοξοι παίκτες (σ.σ. ξένοι) αντί για έμπειρους που θα ήταν πιο ακριβοί.

Αναφορικά με τα ατυχή αποτελέσματα στάθηκε ιδιαίτερα στην αποχώρηση των πληρωμένων (όπως τόνισε) Καρασαβίδη και Αναστασιάδη τις δύο εβδομάδες που ο Α.Ο.Ορεστιάδας αγωνιζόταν κόντρα σε Ηρακλή Χαλκίδας και Κύζικο Νέας Περάμου, αφήνοντας μάλιστα και υπόνοιες για την αγωνιστική απόδοση του δεύτερου.

Σε σχέση με την επόμενη μέρα του ΑΟ Ορεστιάδας, είπε πως το διοικητικό συμβούλιο που αποχωρεί το κάνει για να αφήσει τον χώρο σε αυτούς που έχουν σκοπό να βοηθήσουν, παρόλο που διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ξέρει ποιοι είναι. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι παρών στο πλευρό της νέας διοίκησης για να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί, όχι όμως από διοικητικό ρόλο.

Τέλος, ο Βασίλης Γκιζάνης δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι, μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αφού η διοίκηση Πρωτοδικείου θα είναι προσωρινή και θα έχει αυτόν τον διπλό ρόλο: να ολοκληρωθεί η σεζόν και να διεξάγει εκλογές. Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του πρώην προέδρου του ΑΟΟ…