Ο Βρύζας έβαλε «στοπ» στην σκέψη Γκιρτζίκη για τελικό Κυπέλλου στην Γερμανία

 

Το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός του ελληνικού Κυπέλλου σε χώρα του εξωτερικού και δη στην Γερμανία απέκλεισε ο Ζήσης Βρύζας. Ωστόσο αυτό δεν έχει να κάνει με το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα αλλά από θέση αρχής της νέας διοίκησης.

Η διοίκηση Γκιρτζίκη είχε προβλέψει στην προκήρυξη της διοργάνωσης τη δυνατότητα να γίνει ο αγώνας εκτός συνόρων, με τη σχετική διάταξη να αναφέρει ότι «η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής γήπεδο εκτός Ελλάδας, με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας».

Η σκέψη υπήρχε από πέρυσι, όταν με τα χίλια δυο ζόρια κατάφερε να διεξαχθεί ο τελικός ΑΕκ – Ολυμπιακού μετά από πολλές αναβολές για λόγους ασφαλείας και μάλιστα σε άδεια τελικά γήπεδο στο ΟΑΚΑ. Τότε γεννήθηκε η ιδέα τέτοια αγώνες να μπορούν να διεξαχθούν στην Ομογένεια, όπου θα είναι πράγματι μια γιορτή του ποδοσφαίρου και όχι ένα πάρτι των χούλιγκαν.

Ωστόσο ο Ζήσης Βρύζας ερωτώμενος στο περιθώριο της κλήρωσης το πρωί αν υφίσταται τέτοιο σενάριο, ο νέος υπεύθυνος αγωνιστικού της ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Ζήσης Βρύζας υπήρξε σαφής και ξεκαθάρισε ότι ο τελικός θα γίνει στην Ελλάδα.