Η 12χρονη μουσουλμάνα που έγραψε ιστορία φορώντας την φανέλα της Ροδόπης ’87

 

Την Κυριακή που μας πέρασε η Ροδόπη ’87 νίκησε εύκολα εκτός έδρας τις Πιερίδες Μούσες με 0-3. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην προπονήτρια της ομάδας Βίκυ Περιβολοπούλου να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή μία παίκτρια που με το που πάτησε τον αγωνιστικό χώρο έγραψε ιστορία.

Η Αζρά Χασάν (στη φώτο του womensports από την αναμέτρηση της Κυριακής), μόλις 12 χρονών, έγινε η πρώτη μουσουλμάνα που αγωνίζεται με τη φανέλα της γυναικείας ομάδας της Ροδόπης στα 30 χρόνια της ιστορίας της και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία. Άλλωστε μόλις πριν λίγες μέρες η νεαρή μαθήτρια έκλεισε τα 12 της χρόνια και η ομάδα της έβγαλε δελτίο.

Η Χασάν είναι επιθετικός και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια της Ροδόπης, καθώς και ο μπαμπάς της και ο παππούς της έχουν ασχοληθεί με το τοπικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Θράκης. Δεν είναι σύνηθες κοπέλες από την μειονότητα να ασχολούνται και πολύ περισσότερο να παίζουν ποδόσφαιρο, ωστόσο οι συνήθειες φαίνεται ότι αλλάζουν.

Άλλωστε αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθούν και άλλες παίκτριες, καθώς στην Ακαδημία της Ροδόπης προπονούνται ακόμα τέσσερα κορίτσια από τη μειονότητα που περιμένουν και αυτές να αρπάξουν την ευκαιρία, όπως η Αζρά Χασάν.