Βραβεύθηκε για την κοινωνική προσφορά του στην ετήσια γιορτή των κορυφαίων ο Μάριος Γκιούρδας

 

Για την κοινωνική του προσφορά, όχι ως αθλητής αλλά ως μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος που το περασμένο καλοκαίρι είχαν σώσει εννιά ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, από πυρκαγιά, βραβεύθηκε ο Μάριος Γκιούρδας.

Ο Εβρίτης εμβληματικός πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας τιμήθηκε με αυτόν τον τρόπο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, στην ετήσια γιορτή των κορυφαίων που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Δευτέρας.

Στην παρουσίασή του έγινε μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στο ιδιαίτερο ταλέντο του, που είχε αναδειχθεί από τα κλιμάκια της Θράκης στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι να πάει στον Ολυμπιακό και να γίνει ο εμβληματικός αρχηγός του αλλά και της Εθνικής.

Μάλιστα, στην διάρκεια της εκδήλωσης ο Γκιούρδας τιμήθηκε δύο φορές. Νωρίτερα, όταν δόθηκε τιμητική βράβευση στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, η πρόεδρός του Βούλα Κοζομπόλη ζήτησε να ανέβουν στο βήμα και να παραλάβουν την διάκριση όλοι οι παρευρισκόμενοι ολυμπιονίκες.

Έτσι ανέβηκαν πέρα από τους τους τωρινούς, όπως η Άννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Σπύρος Γιαννιώτης, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, ανέβηκαν και «ιερά τέρατα» του ελληνικού αθλητισμού όπως ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αλλά και ο Μάριος Γκιούρδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκιούρδας χρίστηκε ολυμπιονίκης το 2004 με την Εθνική Ομάδα, η οποία είχε καταφέρει να μπει στην οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργάνωσε η χώρα μας στην Αθήνα καταλαμβάνοντας την 5η θέση και χάνοντας στις λεπτομέρειες τον κρίσιμο προημιτελικό.