Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης για οικονομικές ατασθαλίες επί διοικήσεώς του

 

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης Νίκο Σπυριδόπουλο για οικονομικές ατασθαλίες επί της προεδρίας του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε την Παρασκευή, οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ξάνθη Sport» της Δευτέρας (από όπου την πληροφορηθήκαμε και εμείς). Η υπόθεση αφορούσε μήνυση που είχε υποβάλει η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης του Γιώργου Πανίδη.

Την καταδίκη του Σπυροδόπουλου ζητούσε και η εισαγγελική πρόταση, με την οποία συντάχθηκε το δικαστήριο. Ωστόσο από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν ενδείξεις και σε βάρος του πρώην ταμία της Ένωσης Δημήτρη Χατζηγεωργίου, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το ίδιο δημοσίευμα, ο Χατζηγεωργίου ουσιαστικά… «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», αφού από μάρτυρας κατηγορίας που ήταν, είδε να ζητείται από την εισαγγελέα να ασκηθεί σε βάρος και του ιδίου ποινική δίωξη και μάλιστα αυτεπαγγέλτως.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, προέκυψαν στοιχεία όπου επιμερίζονταν οι ευθύνες για τις οικονομικές ατασθαλίες ανάμεσα στον τότε πρόεδρο και τον ταμία του. Πέρα από τον Χατζηγεωργίου, ως μάρτυρας κατηγορίας εμφανίστηκε και ένας ορκωτός ελεγκτής που έκανε τον σχετικό έλεγχο.

Από την άλλη, ως μάρτυρες υπεράσπισής του ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκος Σπυριδόπουλος είχε τον πρώην υπαλληλο της Ένωσης Γιάννη Τσιπίδη και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΞ τότε αλλά και σήμερα Γιώργο Γουναρίδη.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Βασίλης Χαραλαμπίδης ζήτησε να αναγνωριστεί από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου για τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, ωστόσο αυτό το αίτημα δεν έγινε  δεκτό.

Παρόλα αυτά, προφανώς και η ετυμηγορία της ενοχής και της καταδίκης σε οκτάμηνη φυλάκιση υπόκειται σε έφεση, κάτι που άσκησε ο Νίκος Σπυριδόπουλος ώστε να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ο επίσης πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης Σάββας Υφαντίδης, που διαδέχθηκε τον Σπυριδόπουλο για ένα εξάμηνο, αλλά κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.