Α2 Γυναικών: Πρωταθλήτρια χειμώνα η εκπληκτική Νέα Βύσσα! Τρίποντο με ανατροπή στο ντέρμπι και… κορυφή στην εκπνοή του 2016

 

Δεν έχει προηγούμενο η πορεία που πραγματοποιεί φέτος ο ΑΟ Νέας Βύσσας. Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής που διοργάνωσε η ΕΣΠΕΘΡ όχι μόνο αήττητη αλλά και χωρίς να χάσει σετ. Φέτος, ολοκληρώνει το μαγικό για αυτήν 2016 στην κορυφή της Α2 Κατηγορίας.

Στο ντέρμπι του β’ υποομίλου του Βορρά φιλοξένησε το απόγευμα της Κυριακής την Νέα Γενεά, που βρισκόταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μέχρι και αυτό το ματς. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο που ουσιαστικά την αναδεικνύει «πρωταθλήτρια χειμώνα».

Οι φιλοξενούμενες ήταν εκείνες ποτ κατέκτησαν το πρώτο σετ με 22-25 αλλά από εκεί και πέρα τα κορίτσια του Τάσου Βλασακίδη πήραν μπρος και με την στήριξη του κόσμου που για ακόμα μια φορά έδωσε «βροντερό παρών» στο κλειστό γυμναστήριο «Σοφία Κανίδου», πήραν τα τρία επόμενα με 25-20, 25-18 και  25-17 και πανηγύρισαν τη νίκη και μάλιστα καθαρή.

Για τη Νέα Βύσσα αγωνίστηκαν οι Μέλκα, Παπαδοπούλου, Μαντικίδου, Παπαστεφάνου, Λελεντζή, Μαλούκου, ως λίμπερο η Κωνσταντινίδου ενώ ως αλλαγή πέρασε η Σταματοπούλου. Με την σπουδαία αυτή νίκη η ομάδα του Βορείου Έβρου  έφτασε τους 16 βαθμούς σε 7 αγώνες, προσπερνώντας τη Νέα Γενεά που έμεινε στους 15.