Στο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά του Ζάγκρεμπ τρεις 14χρονοι παλαιστές της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης

 

Αρκετά ανανεωμένος είναι ο ξανθιώτικος σύλλογος πάλης Ολυμπιακή Φλόγα που με νέους – σε ηλικία – αθλητές στις τάξεις του, βλέπει το μέλλον με πίστη για παραμονή στο δρόμο των… επιτυχιών που έχει χαράξει εδώ και χρόνια.

Ήδη οι προπονητές του συλλόγου Γιάννης Παροτσίδης και Θόδωρος Ηλιάδης ξεκίνησαν να προετοιμάζουν για τις επόμενες διοργανώσεις τέσσερις 14χρονους παλαιστές που αποτελούν τη «νέα φουρνιά», ενώ παράλληλα δουλεύουν με αρκετά ακόμη παιδιά που μαθαίνουν τις τεχνικές, τις κινήσεις και τη σωστή διαπαιδαγώγηση για τη συνέχεια.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ανάμεσα σε εκατοντάδες παλαιστές απ’ όλη την Ευρώπη, έχουν δηλωθεί για να αγωνιστούν στο «Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά» που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας οι Αλέξανδρος Μπατζακίδης, Βλαδίμηρος Γεωργιάδης και Δημήτρης Παροτσίδης με στόχο να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

Έτσι το προηγούμενο διάστημα, αποστολή του ξανθιώτικου συλλόγου αποτελούμενη από τους Θόδωρο Ηλιάδη (προπονητής), Φάνη Μπατζακίδη (πρόεδρος) και τους νεαρούς Δημήτρη Λογγινίδη, Αλέξανδρο Μπατζακίδη και Βλαδίμηρο Γεωργιάδη βρέθηκε στη Βουλγαρία για προετοιμασία, ολοκληρώνοντας τριήμερο κύκλο προπονήσεων στο Μπουργκάς.

Στη συνέχεια συμμετείχαν σε διεθνές τουρνουά στην πόλη Σάμοκοβ, συμπληρώνοντας συνολικά μία εβδομάδα παραμονής στη γειτονική χώρα. Το τουρνουά αφορούσε τις κατηγορίες παίδων-παμπαίδων και συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 120 αθλητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης με τους Ξανθιώτες παλαιστές να διακρίνονται στις κατηγορίες τους.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 42κ., ο Βλαδίμηρος Γεωργιάδης επίσης το χάλκινο στην κατηγορία 47κ., ενώ ο Δημήτρης Λογγινίδης είχε θετική παρουσία αλλά έμεινε εκτός βάθρου μεταλλίων με μία νίκη και μία ήττα.