Απίστευτο ρεκόρ δεκαετίας έσπασε ο Γιουνές της Ξάνθης με το χατ τρικ σε λιγότερα από δέκα λεπτά

 

Εκτός από την ευρεία νίκη που πέτυχε η Ξάνθη στην Ημαθία με αντίπαλο την Βέροια την οποία και σάρωσε εκτός έδρας με το εμφατικό 0-4, η συγκεκριμένη αναμέτρηση σημαδεύτηκε και από ένα ακόμη γεγονός που αποτελεί ρεκόρ τόσο για την ομάδα της Θράκης όσο και συνολικά για το πρωτάθλημα της Super League.

Αυτό δεν είναι άλλο από τα τρία τέρματα που σημείωσε ο επιθετικός της Ξάνθης Γιουνές, θαώς αυτό το χατ-τρικ το πέτυχε σε μόλις 9 λεπτά! Σκόραρε συγκεκριμένα στο 58′ με πέναλτι, στο 61′ με κοντινό πλασέ και στο 67′ και πάλι με πέναλτι.

Το χατ-τρικ αυτό αποτελεί και το πιο γρήγορο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 10 χρόνια αλλά και ένα από τα γρηγορότερα που έχουν σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και έτσι ο Τυνήσιος επιθετικός  μπήκε σ’ ένα πολύ κλειστό γκρουπ ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει σ’ επίσημο παιχνίδι τρία γκολ σε λιγότερα από δέκα λεπτά.

Στο γκρουπ αυτό ανήκουν ο Οφορίκουε που είχε σκοράρει το 2003 χατ τρικ σε διάστημα 6 λεπτών απέναντι στον Εθνικό Αστέρα αλλά και Βαλντεζ του Ολυμπιακού που σημείωσε 3 τέρματα σε διάστημα 13 λεπτών απέναντι στον Εργοτέλη το 2014.

Ωστόσο, η επίδοση που είναι αξεπέραστη είναι αυτή του Γιώργου Δέδε είναι αξεπέραστη που  είχε σκοράρει χατ-τρικ σε τρία λεπτά! Στο 88′, στο 89′ και στο 90′  το 1965 κόντρα στον Παναιγιάλειο. Αλλά και το επίτευγμα του Γιουνές δεν το λες και μικρό…