Παραδοχή Δήμου Αλεξανδρούπολης για το… «τουρτούρισμα» στο Κλειστό και υποσχέσεις για λύση αλλά… από του χρόνου

 

Αίσθηση προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η επιστολή γονέα μικρού αθλητή που προπονείται με την ομάδα του στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», στην οποία καταγγελλόταν οι χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιζαν το μηδέν.

Η επιστολή του γονέα, που δημοσιεύθηκε και στο ThrakiSportS, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και υποχρέωσε τον υπεύθυνο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Βαταμίδη να φροντίσει άμεσα, μακριά από κάμερες και λοιπά μέσα ενημέρωσης, να επικοινωνήσει με τον συγκεκριμένο γονέα και να του δώσει εξηγήσεις.

Ωστόσο, ουσιαστικά αναγκάστηκε και αυτός να παραδεχθεί το πρόβλημα που υπάρχει και μάλιστα να το χαρακτηρίσει ως «γνωστό», αποδίδοντάς το στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αλλά ταυτοχρόνως και παλιό κτήριο που είναι λογικό να έχει απώλειες στην θερμοκρασία και δεν μπορεί να αποδώσει με το υπάρχον σύστημα όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Ο Γιάννης Βαταμίδης, μιλώντας για το θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό Mamimum αποκάλυψε ότι έχει γίνει αλλαγή καυστήρα  προ διετίας, ενώ σε ερώτηση για ποιον λόγο ενώ είναι γνωστό το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, απάντησε ότι ευθύνονται για αυτό «τα διαδικαστικά του Καλλικράτη που εμπόδισαν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης να προμηθευτεί νέα κλιματιστικά».

Υποσχέθηκε ότι με τη νέα χρονιά θα λυθεί ωστόσο αυτό το ζήτημα με νέα κλιματιστικά που θα αγοραστούν όχι μόνο για το κλειστό της Αλεξανδρούπολης αλλά και για αυτό τον Φερών, όπου παρά τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, υπάρχουν και εκεί προβλήματα σε σχέση με την υγρασία που μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσουν άλλα προβλήματα σε παρκέ και τοιχοποιία.

Πάντως, δεν υπήρξε υπόσχεση να αυξηθεί η θέρμανση στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης μέχρι να βρεθεί η λύση με τα νέα κλιματιστικά από τη νέα χρονιά, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, «αν καίμε όλη μέρα, το κόστος θα εκτιναχθεί σε υψηλά επίπεδα». Επταψήφιο ποσό απαιτείται για να εξασφαλιστεί και η ενεργειακή αυτονομία του κλειστού, όπως επίσης προτάθηκε.

Έτσι το κρύο εξακολουθεί να παραμένει τσουχτερό τις περισσότερες ώρες στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης και μόνο τις ώρες που προπονείται το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είναι κάπως πιο υποφερτή η κατάσταση, καθώς όπως φαίνεται και από την επιστολή του γονέα, ο προγραμματισμός για την θέρμανση έχει γίνει με στόχο να διευκολυνθεί η μεγάλη ομάδα της πόλης, όχι όμως και τα δεκάδες μικρά παιδιά όλων των αθλημάτων και των ακαδημιών που προπονούνται τις άλλες ώρες…

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βαταμίδης στον ραδιοφωνικό αέρα για το «τουρτούρισμα» στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης…