ΕΠΣ Θράκης: Η ανασκόπηση του πρώτου γύρου μέσα από τα μάτια των προπονητών των τεσσάρων πρωτοπόρων

 

Για πολλούς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι συνδυασμένο με τα Σάββατα στο χωριό, υποστηρίζοντας τις τοπικές ομάδες. Φέτος, η μεγάλη ερασιτεχνική ποδοσφαιρική κατηγορία του νομού Ροδόπης είναι η ανταγωνιστικότερη των τελευταίων ετών.

Το κίνητρο στην Α’ ΕΠΣ Θράκης είναι αναμφίβολα σπουδαίο και πρόκειται για την απευθείας άνοδο του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εκτός, όμως, από το “εισιτήριο” ανόδου, ένας τίτλος φέρνει… γόητρο στους ανθρώπους του τοπικού ποδοσφαίρου και “καζούρα” προς τους ηττημένους.

Κατά τα φαινόμενα, τέσσερις ομάδες βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες και θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τη διάκριση. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, ΠΑΟ Κοσμίου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Ελπίδα Σαπών. Είναι αυτές που προηγούνται στην βαθμολογία με το τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Διονύσης Βοργιάς της εφημερίδας “Χρόνος” της Κομοτηνής απευθύνθηκε στους προπονητές των τεσσάρων συλλόγων, κάνοντας έτσι την ανασκόπηση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος,  ενόψει και της πρεμιέρας του δεύτερου αυτό το Σάββατο.

Σάββας Αϊβάζης, προπονητής Μ. Αλέξανδρου Ιάσμου: «Ξεκινήσαμε με έναν στόχο, την εξάδα. Όμως, με την πάροδο του χρόνου και με τη σωστή λειτουργία πρώτα της διοίκησης και των παικτών κι έπειτα τη δικιά μου, η ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις υψηλές θέσεις. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον αρχικό στόχο. Για να μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να περάσουν οι γιορτές και να δούμε, αν μπορούν να υπάρξουν κάποιες κινήσεις. Όλα θα κριθούν στα μπαράζ. Αυτή τη στιγμή γίνονται τα καλύτερα πλασαρίσματα και στα μπαράζ θα αναδείξουν τις υψηλότερες θέσεις. Όσοι είναι πιο οργανωμένοι, θα προχωρήσουν πιο σωστά. Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μου, από κάθε άποψη. Το θετικό στοιχείο, το οποίο ήταν και στόχος μας, είναι να μη δεχόμαστε πολλές φάσεις και γκολ. Τα τρία γκολ που έχουμε δεχθεί στον πρώτο γύρο δείχνουν ότι έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό. Το αρνητικό, στο οποίο θέλουμε να βελτιωθούμε, είναι η επιθετική ανάπτυξη, η οποία μπορεί να γίνει καλύτερη και πιο γρήγορη».

Γιώργος Δίγκας, ΠΑΟΚ Κοσμίου:  «Πάντα υπάρχουν στόχοι, διότι στο Κόσμιο …αναγκαστικά πρέπει να πρωταγωνιστούμε. Η ομάδα έχει ιστορία και φέτος έγιναν οι κατάλληλες μεταγραφές, για να πρωταγωνιστήσουμε. Στις τελευταίες αναμετρήσεις κάναμε “κοιλιά”, όμως είχαμε κάποιους τραυματισμούς. Σιγά-σιγά, το πρωτάθλημα θα γίνεται και πιο ανταγωνιστικό, ειδικά στα μπαράζ. Υπάρχουν τέσσερις-πέντε διεκδικητές. Στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη θα κάνουμε μερικές προσθήκες κι ευελπιστώ να μην έχουμε τραυματισμούς, αν και ποτέ δεν “κλαφτήκαμε” γι’ αυτό, γιατί όλοι μας οι παίκτες είναι έτοιμοι να παίξουν”. Το αρνητικό είναι πως μείναμε εκτός του στόχου μας αναφορικά με το πόσα γκολ έχουμε δεχθεί, ενώ το θετικό είναι πως το οικογενειακό κλίμα με το οποίο ξεκινήσαμε διατηρείται κι έχουμε θέσει τις βάσεις για τη συνέχεια».

Σάκης Σκουλής, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου: «Το πρωτάθλημα φέτος είναι ανταγωνιστικότερο από πέρσι. Δεν πιστεύω ότι κάποια ομάδα θα έχει διαφορά ασφαλείας, οπότε στα μπαράζ οι ομάδες θα είναι πολύ κοντά και θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε 6-7 τραυματίες, τώρα, όμως, είναι όλοι οι παίκτες υγιείς. Έχουμε μία νέα ομάδα και μας πήρε λίγο καιρό μέχρι να “δέσουμε”. Παρόλα αυτά είμαστε και στους δύο μας στόχους μέσα: σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Θέλουμε να επικρατήσουμε και στους δύο θεσμούς.  Πιθανόν να υπάρξουν μία-δυο επιλεγμένες μεταγραφές. Νομίζω πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στα μπαράζ. Πιστεύω πως θα υπάρξουν τέσσερις ομάδες πολύ κοντά, κι ας επικρατήσει η καλύτερη! Το αρνητικό είναι πως μας πήρε πολλές αγωνιστικές μέχρι να “δέσουμε”, ενώ, παράλληλα, θέλω να διορθώσουμε την κυκλοφορία και συνοχή της ομάδας, αλλά και κάποια μικρολάθη που γίνονται στα στημένα. Στα υπόλοιπα είμαι ευχαριστημένος. Η ομάδα μας πραγματικά βασίζεται στο πολύ καλό κλίμα που διαθέτει. Τη διοίκηση απαρτίζουν καταπληκτικοί άνθρωποι, κι αυτό είναι το μυστικό μας, και η βάση για την επίτευξη των στόχων μας».

Βασίλης Χαριτόπουλος, Ελπίδα Σαπών: «Για εμάς η τέταρτη θέση δεν είναι επιτυχία! Τις τελευταίες αγωνιστικές φάνηκε να κάνουμε άνοδο, διότι οι ομάδες που ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία έκαναν “γκέλες”. Στα πρωταθλήματα μπορούν να χαθούν βαθμοί από όλες τις ομάδες. Εμείς είμαστε κάτω των περιστάσεων, γιατί χάσαμε βαθμούς στα ντέρμπι, όπου κερδίσαμε μόνο το Σιδηροχώρι. Αν καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τις επιδόσεις μας στα ντέρμπι, θεωρώ ότι θα είμαστε ακόμη πιο κοντά στην κορυφή για τα playoff. Εκεί, άλλωστε, θα κριθεί το πρωτάθλημα. Το μυαλό όλων, και όσων χάνουν και όσων κερδίζουν, είναι στα playoff, όπου θα κερδίσει η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Δεν έμεινα ικανοποιημένος,  γιατί από την αρχή της χρονιάς έχουμε αλλάξει αρκετούς ποδοσφαιριστές. Αλλιώς ήταν σχεδιασμένη η ομάδα στα φιλικά και τελικά καταλήξαμε να παίζουμε με άλλα πρόσωπα και άλλο σύστημα. Τα αποτελέσματα δεν με αφήνουν ικανοποιημένο, αλλά σε μερικούς αγώνες ήμουν ευχαριστημένος από την απόδοση των αθλητών. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στον τομέα της δύναμης και “χτίσουμε” ποδοσφαιρικό χαρακτήρα, δηλαδή να μην υπάρχει τελείως ερασιτεχνική νοοτροπία. Αυτή θα είναι και η καλύτερη αλλαγή, δηλαδή λίγο μεγαλύτερη σοβαρότητα».