ΕΠΣ Θράκης: «Καλώς ξεκίνησε τον αγώνα ο διαιτητής, παρουσιάστηκαν πάνω από 8 παίκτες ενώπιόν του»

 

Μεγάλη αίσθηση αλλά και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα σχετικά με όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Ένωση Ασωμάτων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης.

Στο ThrakiSportS τρία διαφορετικά άτομα, άλλα έχοντα σχέση με την διοργανώτρια αρχή και άλλα όχι, επικοινώνησαν  για να ενημερώσουν ότι δεν ευσταθεί η πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης ξεκίνησε το παιχνίδι αν και από τη μία ομάδα παραβρέθηκαν εξ αρχής μόνον οκτώ ποδοσφαιριστές, κάτι που απαγορεύεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας, όπως τουλάχιστον δήλωσε στο ThrakiSportS, έκανε γνωστό ότι κατά την έναρξη της αναμέτρησης πράγματι ήταν μονοψήφιος ο αριθμός των παικτών που δηλώθηκαν στο φύλλο αγώνος και εμφανίστηκαν με φανέλες και σορτσάκια της φιλοξενούμενης ομάδας για να αγωνιστούν, αλλά αυτός ο αριθμός ήταν εννέα και όχι οκτώ. Κατά συνέπεια, καλώς ξεκίνησε τον αγώνα ο διαιτητής.

Σε σχέση με τις αναφορές για «στραβά μάτια», που αναπαρήχθησαν και από το ThrakiSportS, διαιτητικοί παράγοντες διευκρίνιζαν ότι ο διαιτητής έχει την ευθύνη να ελέγξει τον αριθμό και τα δελτία των ποδοσφαιριστών. Αν κάποιος από τους εμφανιζόμενους στην πραγματικότητα δεν έχει ιδιότητα ποδοσφαιριστή και κακώς έχει δηλωθεί στο φύλλο αγώνος, αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει ο διαιτητής, οφείλει ωστόσο να το διερευνήσει αν υπάρξει σχετική καταγγελία.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν υπήρξε στην περίπτωση αυτή. Έτσι, καθαρά από διαιτητικής πλευράς, αν στην πραγματικότητα ήταν μόνον οκτώ οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης Ασωμάτων αλλά δηλώθηκαν τουλάχιστον εννιά και στην έναρξη εμφανίστηκε η ομάδα κανονικά με εννιά παίκτες, δεν φέρει ευθύνη ο διαιτητής αν αυτός ο ένατος ήταν στην πραγματικότητα παράγοντας ή παίκτης της αντίπαλης ομάδας ή ακόμα και κάποιος άσχετος που μάζεψαν από τον δρόμο.

Από την ΕΠΣ Θράκης σχολίασαν μάλιστα ότι ο διαιτητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης είναι ένας από τους πιο έμπειρους που διαθέτει στην δύναμή της η Ένωση, είναι προφανές ότι γνωρίζει άριστα τον κανονισμό και δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει παιχνίδι με την μια ομάδα να έχει δηλωμένους μόλις οκτώ παίκτες. Η πληροφορία αυτή, αναφέρουν πηγές στο ThrakiSportS, επιβεβαιώνεται και από το φύλλο αγώνος, όπου έχουν δηλωθεί περισσότεροι των οκτώ ποδοσφαιριστές από την Ένωση Ασωμάτων.