Κύπελλο Ελλάδος: Εύκολο πέρασμα του Ατρομήτου από την Κομοτηνή και… «αντίο Κύπελλο» για τον Πανθρακικό

 

Ένα ξέσπασμα στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού αρκούσε στον Ατρόμητο, ο οποίος νίκησε εύκολα και δίκαια τον Πανθρακικό με 0-3. Η ομάδα της Κομοτηνής, η οποία περνούσε στην επόμενη φάση και με ισοπαλία, δεν απείλησε την ομάδα του Περιστερίου και αποχαιρέτησε το θεσμό του Κυπέλλου, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στο πρωτάθλημα.

Ο Ατρόμητος ήταν καταιγιστικός στο πρώτο τέταρτο, όταν και προηγήθηκε με 0-2. Στο 11′ ο Τόνσο άνοιξε το σκορ, με ωραία ατομική προσπάθεια, καθώς πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπαστακός διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Περιστερίου, όταν μετά από κόρνερ του Ούμπιδες με διπλή προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τον Τζελέπη.

Νωρίτερα ο Ατρόμητος είχε χάσει τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη μόλις στο 3′ όταν μετά από κόρνερ του Ούμπιδες και κεφαλία του Στόιτσεφ η μπάλα πέρασε παράλληλα από τη γραμμή του τέρματος του Πανθρακικού και από έναν όμιλο παικτών, χωρίς κάποιος να τη σπρώξει στα δίχτυα ή να τη διώξει. Στο 8′ ο Μπαστακός έπιασε ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, όμως εντυπωσιακή ήταν και η απόκρουση του Τζελέπη, που πετάχτηκε στο δεξί Γ και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 10′ ο Τόνσο είχε προλάβει να δείξει τις προθέσεις του, όταν πέρασε δύο παίκτες του Πανθρακικού, όμως στη γραμμή του άουτ τον πρόλαβε ο Τζελέπης.

Ο Πανθρακικός στο πρώτο ημίχρονο είχε μία κεφαλιά στο 11′ με τον Μπεκατώρο που πέρασε άουτ, δευτερόλεπτα πριν το γκολ του Ατρομήτου και ένα σουτ του Πλέγα στο 45′ που έφυγε επίσης άουτ, ενώ στο 41΄ο Ατρόμητος είχε απειλήσει με τον Κεϊτά, με τον ρυθμό μετά το 15′ να πέφτει.

Ο Ατρόμητος κλείδωσε τη νίκη στο 53′, όταν ο Τόνσο πέτυχε ένα πανομοιότυπο γκολ με το πρώτο που είχε βάλει, καθώς πήρε την μπάλα και πάλι λίγο κάτω από τη σέντρα, πέρασε 5-6 παίκτες του Πανθρακικού και με πλασέ έκανε το 0-3. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάτι αξιόλογο, με τον Πανθρακικό να απειλει στο 62′ με τον Ηλιάδη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ και στο 82′ και 92′ με τον Μπεκατώρο, χωρίς όμως να μπορέσουν να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Τζελέπης, Πολίμος, Πετρούσης, Γκιντίδης, Κάρδαρης (74′ Κυριαλάνης), Πλέγας (79′ λ.τ. Μήλιος), Γαβριηλίδης, Ηλιάδης (65′ Ψάλτης), Κουσίδης, Μπεκατώρος, Χαλκιαδάκης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Ν. Παπαδόπουλος, Κοντοές, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Κεϊτά, Κατράνης, Στόιτσεφ, Τόνσο (60′ Δ. Παπαδόπουλος), Ούμπιδες (30′ λ.τ. Νάτσος), Μπαστακός, Λημνιός (63′ Γκουγκούδης).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ