ΕΠΣ Θράκης: Ξέσπασε νυχτιάτικα «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε Δόξα Σώστη και… Επιτροπή Διαιτησίας

 

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης και την Δόξα Σώστη, μετά τις διαμαρτυρίες του προέδρου τηε τελευταίας για διαιτητικά σφάλματα σε βάρος της ομάδας του στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τον Αστέρα Αιγείρου.

Οι διαμαρτυρίες έγιναν τόσο στο γήπεδο όσο και στον ραδιοφωνικό αέρα της εκπομπής που μεταδίδει τις αναμετρήσεις του τοπικού πρωταθλήματος από τον πρόεδρο της ομάδας Στράτο Μυλωνά, με αποδέκτη την δεύτερη βοηθό, υποστηρίζοντας ‘οτι ευθύνεται για τα δυο από τα τέρματα που δέχτηκε η Δόξα. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι χρειάζεται… κολλύριοώστε να βλέπει καλύτερα. Αργά το βράδυ της Τρίτης υπήρξε απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης, η οποία εξέδωσε μια αρκετά καυστική ανακοίνωσή στην οποία πάντως δεν κατονομάζει ούτε το σωματείο ούτε το πρόσωπο, ωστόσο το φωτογραφίζει.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σημειώνει :

«ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Με αφορμή τα αρνητικά σχόλια και δηλώσεις που γίνονται στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος διαιτητών, βοηθών διαιτητών και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω :
Το καλοκαίρι του 2016 υπήρξαν πολλές και σημαντικές τροποποιήσεις από την FIFA, οι οποίες διδάχτηκαν από εκπαιδευτές πιστοποιημένους από το τμήμα εκπαίδευσης της ΚΕΔ/ΕΠΟ και κάθε Δευτέρα γίνονται επιμορφωτικά μαθήματα σε θέματα διαιτησίας .

Οι τροποποιήσεις αυτές εφαρμόζονται από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2016-17.
Στην ημερίδα που έγινε από τον τομέα εκπαίδευσης της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης πριν την έναρξη της περιόδου για να ενημερώσουμε τα σωματεία για τις τροποποιήσεις, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι παρευρέθηκαν μόνο τρία σωματεία. Δυστυχώς στις 10/12/2016 σε αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή παράγοντας ομάδας ο οποίος έχοντας πλήρη άγνοια του κανονισμού με δηλώσεις του και αναρτώντας βίντεο από τον αγώνα της ομάδας του στο διαδίκτυο καταφέρθηκε κατά συναδέρφου βοηθού διαιτητή. Στο βίντεο αυτό ευτυχώς μη γνωρίζοντας ο ίδιος δικαιώνει την βοηθό διαιτητή ,η οποία έχει διδαχθεί ότι όταν υπάρχει κακό παίξιμο από αμυντικό που δεν μαρκάρεται από επιθετικό που ήταν σε θέση οφσάιντ τότε – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΣΑΙΝΤ 
Δεν μπορεί άτομα μη γνωρίζοντας πλήρως τον κανονισμό να βγαίνουν εύκολα και να σπιλώνουν πρόσωπα και οικογένειες διαιτητών.

Δεν είμαστε υπερόπτες γιατί γνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και εμείς και οι διαιτητές για κάποια ανθρώπινα λάθη που έγιναν και δυστυχώς θα γίνονται γιατί κανένας δεν είναι τέλειος.

Θα θέλαμε και πάλι να δηλώσουμε προς όλες τις ομάδες ότι η επιτροπή διαιτησίας είναι ανά πάσα στιγμή πρόθυμη όποτε και όπου το θελήσει οποιαδήποτε ομάδα να πραγματοποιήσει ημερίδα σε παράγοντες – προπονητές – ποδοσφαιριστές.

Υ.Γ : Σοβαρός κατά τα άλλα επιστήμονας γιατρός θα τον συνιστούσαμε να είναι πιο προσεχτικός και να μην χορηγεί εν θερμώ συνταγογραφήσεις για κολλύριο σε λάθος άτομα».

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Δόξας Σώστη Στράτου Μυλωνά, γιατρού στο επάγγελμα, ο οποίος μέσω της επίσημης σελίδας του σωματείου στο facebook ανέφερε τα εξής σε ανάρτηση που έγινε περίπου στις… δύο τη νύχτα:

«Προς Επιτροπη Διαιτησιας.
Ευχαριστω για την λαλίστατη απαντηση που δωσατε στην ανακοινωση σας. Ειναι η πρωτη φορα που απαντατε αμεσα και οχι με γενικοτητες και επι προσωπικου. Αυτο εμενα με χαροποιει και ειναι υπερ του ποδοσφαιρου,του διαλογου και της αναγνωρισης των κοπων ολων. Ειμαι σιγουρος οτι θα ακολουθησουν και αλλες ανακοινωσεις σας σε δημοσια σχολια παραγοντων αλλων ομαδων ειτε ραδιοφωνικα,ιντερνετικα,ανακοινωσεων κτλ.
Ομολογω οτι δεν γνωριζα για την ημεριδα σας πριν την εναρξη της σεζον και της αλλαγης των κανονισμων. Προσκληση δεν δεχτηκαμε ουτε στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης που σημερα βρηκατε,ουτε στα τηλεφωνα μας που δεν ειναι κρυφα αλλα ουτε και στις επιστολες που στελνετε οπως των τιμωριων π.χ. 
Αυτη τη ελλειψη επικοινωνιας να την κοιταξετε αν και πιστευω βρηκατε τον δρομο πλεον.
Αληθεια ομως υπαρχει κακο παιξιμο ή αποκρουση απο τον αμυντικο σε μπαλια αντιπαλου και πλεονεκτικη θεση του παικτη απο πισω; Ενημερωστε μας αν δεν υπαρχει διαφορα για να τροποποιησουμε ολο το στυλ παιχνιδιου μας στο μελλον με παικτη μονιμα πισω απο αμυνες, που θα περιμενει την αποκρουση. 
Θα ηθελα να σχολιαζετε επισης εστω και με ανακοινωσεις και αλλες φασεις οπως π.χ του 1ου γκολ που επισης αναρτησαμε αλλα και στο μελλον που θα δημοσιοποιηθουν. Για παρελθον δεν νομιζουμε να το κανετε γιατι περασε καιρος απο την πεναλταρα συναδελφου σας την 6η αγωνιατικη που μονο αυτος ειδε και υπαρχει σε βιντεο οχι δικο μας.
Θα τελειωσω το κειμενο μου με την απορια γιατι η ιδια φαση δοθηκε οφσαιντ στον παικτη μας Βλασσοπουλο προς το τελος του ιδιου αγωνα με την ιδια βοηθο. Δυστυχως η μπαταρια δεν αντεξε για να την εχουμε και να την παραθεσουμε διπλα σ αυτην αλλα αν εισαστε ευκολοπιστοι μπορειτε να ρωτησετε την αντιπαλη ομαδα. Ηταν μια υπεροχη στιγμη γελιου για ολους εκει που δεν εχουμε να χωρισουμε κατι. Οψομεθα για την μπαταρια στο μελλον.
Να γνωριζετε παντως οτι ποτε μου δεν σπιλωσα προσωπο ποσο δε οικογενεια. Δεν μου το επιτρεπει η ανατροφη απο το σπιτι μου και οι αρχες μου.

Υ.Γ : εχουμε προμηθευτει κολλυριο πλεον στην ομαδα και θα δωρισουμε και σε αλλες ομαδες και αχρειαστο να ειναι. Εγω λεω και μακαρι να διαψευστω πως θα χρειαστει με ολα αυτα που εχουμε δει ολοι μας και οχι μονο εμεις κατα καιρους.
Ευχαριστω επι του προσωπικου και για το υφος σας».

Λίγο μετά την απάντηση του Στρ. Μυλωνά στο facebook της ομάδας του Σώστη, άγρια χαράματα πλέον, αναρτήθηκε και ο κανονισμός της FIFA για το οφσαϊντ με την εξής επισήμανση:

«Και επειδη μας διαβαζουν καποιοι…ας δουμε απο το βιβλιο κανονισμων 2016/17 της IFAB(οργανου της FIFA) και ευαγγελίου της ΕΠΟ και των επιτροπων διαιτησιας τι λεει ο κανονισμος 11,σελ 76-78, παραγραφος 2, τελίτσες 7-8-9 για το offside με τις τελευταιες αλλαγες.
Ειναι στα αγγλικα. Υπαρχει σε γαλλικα και ισπανικα. Η ΕΠΟ τον εχει στα ελληνικα σιγουρα αλλα πουθενα στο site της. Καποιος τελικα βγηκε offside… αν ξερετε αγγλικα».