ΕΠΣ Θράκης: Ομάδα εμφανίστηκε σε προημιτελικό Κυπέλλου με… μόλις 8 παίκτες και ο αγώνας διεξήχθη κανονικά

 

Αν υπάρχει ένα από τα τέσσερα παιχνίδια των προημιτελικών του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης όπου η πρόκριση έχει ξεκαθαρίσει από το πρώτο παιχνίδι, αυτό ήταν η αναμέτρηση που έγινε στο Ιωάννης Στράντζαλης ανάμεσα στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και την Ένωση Ασωμάτων.

Η γηπεδούχος ομάδα και κάτοχος του τροπαίου επικράτησε με σκορ 7-1, το οποίο προφανώς και δεν ανατρέπεται. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη από το rodopisports ότι «η Ένωση Ασωμάτων που κατέβηκε με πολλά προβλήματα μιας και η αποστολή αποτελούνταν από μονοψήφιο αριθμό». Μάλιστα, το ρεπορτάζ συμπληρώνει ότι «συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές της Ένωσης ήταν παρόντες στο ματς “αναγκάζοντας” τους περισσοτέρους που βρέθηκαν εκεί να κάνουν τα στραβά μάτια ούτως ώστε να υπάρχει ισάριθμη ομοφωνία πριν από το παιχνίδι».

Ωστόσο όποια ομοφωνία και αν υπήρξε, όποια συγκατάθεση και αν τυχόν έδωσε η αντίπαλος ομάδα, εν προκειμένου το Νέο Σιδηροχώρι, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου είναι σαφής. Δεν ξεκινά αγώνας με κάποια από τις δυο ομάδες να έχει παρόντες λιγότερους από 9 ποδοσφαιριστές.  Το λέει ρητά ο ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων 2016-2017, στο άρθρο 21 παρ. 2, εδάφιο α, υποεδάφιο αγ, όπου αναφέρεται επί λέξει:

«Αγώνας, που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο
ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και
τιμωρείται ως εξής:
α) Με απώλεια του αγώνα, με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα της
τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο
πρωτάθλημα και χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ σε βάρος της
υπαίτιας ομάδας αν ο αγώνας δεν αρχίσει. Οι λόγοι για τους οποίους μια ομάδα
θεωρείται υπαίτια για την ματαίωση αγώνα ενδεικτικά είναι: (…)
αγ) Παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από εννέα (9)
ποδοσφαιριστές, που πρέπει να ευρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο τη
στιγμή του εναρκτήριου λακτίσματος».

Εφόσον λοιπόν η πληροφορία περί παρουσίας στον αγώνα μόλις 8 ποδοσφαιριστών από την ομάδα της Ένωσης Ασωμάτων ευσταθεί, τότε δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να υπάρξουν «στραβά μάτια» και είναι προφανές ότι κακώς ξεκίνησε τον αγώνα ο διαιτητής, καθώς βάσει του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου έπρεπε να ματαιωθεί με ευθύνη της φιλοξενούμενης ομάδας. Αν συνέβαινε αυτό, η συγκεκριμένη ομάδα θα έχανε το ματς με 3-0 στα χαρτιά, ένα σαφώς πιο ευπρεπές σκορ σε σχέση με το 7-1 που έχασε τώρα, αλλά θα τιμωρούνταν και με χρηματικό πρόστιμο αλλά και αφαίρεση βαθμών από το τρέχον αλλά και το επόμενο πρωτάθλημα…