Επιστολή των Special Olympics για την εφαρμογή προγραμμάτων μπάντμιντον για ΑμεΑ στην Ξάνθη

 

Με τον πλέον επίσημο τρόπο η διευθύντρια των Special Olympics  Hellas πιστοποιεί τα αθλητικά επιτεύγματα των ΑμεΑ που ασχολούνται με το άθλημα του μπάντμιντον στην Ξάνθη.

Πιο συγκεκριμένα η   Α. Βασιλικοπούλου με ανακοίνωση – επιστολή της στον διευθυντή  3ου ΓΕΛ Ξάνθης Κ. Τσεντικόπουλο και τον πρόεδρο του ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης, ζητά την εφαρμογή στην πόλη προπονητικών προγραμμάτων άθλησης των Special Olympics  Hellas στο άθλημα της αντιπτέρισης.

Όπως επισημαίνει το www.xanthi2.gr, η επιλογή της Ξάνθης δεν έγινε τυχαία, καθώς στην πόλη έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό άλματα προόδου και επιτυχιών στην άθληση των ΑμεΑ και ειδικά στο τμήμα μπάντμιντοντου ΓΑΣ Αρίων.

«Με απανωτές επιτυχίες και παράπλευρο σημαντικό κοινωνικό έργο, δεν άργησαν να φανούν τρανταχτά αποτελέσματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται ότι από κοντά στους παράγοντες επιτυχίας είναι και η διάθεση των άριστων γηπεδικών εγκαταστάσεων του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης.

 
Αυτά τα γεγονότα και αποτελέσματα έλαβε υπόψη η  Special Olympics  Hellas και προχώρησε στην υλοποίηση σειράς από στοχοποιημένες ενέργειες στην Ξάνθη, που αρχίζουν με την διεξαγωγή των παραπάνω προπονητικών προγραμμάτων.
Σκοπός των είναι να ενταθούν οι προσπάθειες καθιέρωσης της Ξάνθης ως πρωταγωνίστριας πόλης στον χώρο της άθλησης των ΑΜΕΑ.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι η φιλική αντιμετώπιση και υποστήριξη των συλλογικών ενεργειών πρόκειται να οδηγήσει γρήγορα σε Πανελλήνιες αλλά –γιατί όχι- και σε Παγκόσμιες επιτυχίες και αναγνώριση.