Το επίσημο βίντεο από το Santa Run της Κομοτηνής και τα 860 κιλά λαδιού που συγκεντρώθηκαν

 

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να γίνει συνολική αποτίμηση της δράσης του 1ου Santa Run που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή και να παραδοθεί το ελαιόλαδο που συγκεντρώθηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (13/12) στα γραφεία του Συλλόγου «Περπατώ».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης ανέφερε τα εξής: «Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης με τη συγκομιδή ελαιόλαδου είναι αρκετά σημαντικό. Εγώ θα ήθελα να σταθώ στο ηθικό κομμάτι που είναι ακόμη πιο σημαντικό, γιατί η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετά συγκινητική. Το ηθικό κομμάτι υπερβαίνει ακόμη και τα αποτελέσματα της συγκομιδής και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο αυτήν την πρωτοβουλία και άλλες παρόμοιες. Θα είμαστε πάντα δίπλα ως Δήμος σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου ανέφερε τα εξής: «Η ΔΚΕΠΠΑΚ ήταν ένας από τους συνδιοργανωτές αυτής της δράσης που ήταν από τις πρώτες και ιδιαίτερες μέσα στην πόλη μας. Ο εθελοντισμός είναι από τις βασικές λειτουργίες της ΔΚΕΠΠΠΑΚ και ήταν αναμενόμενο για εμάς, αυτό το αποτέλεσμα. Πολύ μεγάλη η προσφορά όλων των συνεργατών σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά θα σταθώ ιδιαίτερα στον σύλλογο “Περπατώ”, ο οποίος πραγματικά βοήθησε απεριόριστα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, συγκινητικό, η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη και το αποτέλεσμα είναι ότι συγκεντρώθηκε το ελαιόλαδο, το οποίο θα δοθεί στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής».

Ο Μιχάλης Ραγκούσης, από το σύλλογο «Περπατώ» και πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ Ηρόδικος, ανέφερε τα εξής: «Μία δράση η οποία ξεκίνησε σαν ιδέα, ένα πρωί και τελικά κατέληξε να καλύψει πλήρως τις προσδοκίες μας, που κατάφερε να συνενώσει αρχικά δύο όμορα δρώμενα της πόλης και στη συνέχεια να έρθουν και να δέσουν όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι της πόλης μας. Είχαμε μία πολύ μεγάλη υποστήριξη από τη Δημοτική Αρχή, μία συγκέντρωση βοήθειας σε ανθρώπινο δυναμικό εξαιρετική από τη ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής και να καταλήξουμε στο υλικό προσφοράς, που ήταν το ελαιόλαδο. Καταλήξαμε να συγκεντρώσουμε 860 λίτρα λαδιού, από το οποίο το 90% ήταν ελαιόλαδο και μία κούτα τρόφιμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο στόχος επιτεύχθηκε, τα παιδιά και ο κόσμος τα χαρήκανε και θα βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Ο Αντώνης Καμπάς, εκ μέρους του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ανέφερε τα εξής: «Αυτό που θέλω να τονίσω από την πλευρά της ΣΕΦΑΑ είναι ότι ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο αποδεικνύεται σε τέτοιες δράσεις και αυτός είναι ο ρόλος μας σε τέτοια καλέσματα, στα οποία θα δίνομε πάντα το παρόν». Ο Νίκος Σωτηρακόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδημότες μας και τους συνδιοργανωτές που συνέβαλλα σε αυτό το γεγονός. Εγώ ήμουν ευχαριστημένος όταν είδα την «κοσμοθάλασσα» στη αφετηρία, στην Παλαιά Πρυτανεία. Ο εθελοντισμός είναι μία μορφή αλληλεγγύης και δεν έχει θέση ούτε κοινωνική, ούτε οικονομική, όλοι μας ήμασταν μαζί για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας».

Τέλος, η Άρτεμις Τσολάκη, εκπρόσωπος της εθελοντικής δράσης «ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα», ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όλοι μας, όπου θα παραδώσουμε σήμερα στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, το λάδι που συγκεντρώθηκε από την εθελοντική δράση, που ήταν αφιερωμένη στη σειρά εθελοντικών δράσεων, που πραγματοποιούμε μέσα στη χρόνια. Για ακόμη μία φορά ο εθελοντισμός έδειξε τη δύναμή του στην πόλη μας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι συμμετέχοντες. Η Κομοτηνή μας έχει δείξει το πρόσωπό της, βλέπουμε ότι συμμετέχουν συνεχώς και περισσότεροι σε ότι γίνεται και ελπίζω του χρόνου να είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Δείτε το πεντάλεπτο βίντεο που ετοιμάστηκε για το 1ο Santa Run:

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ 1ο SANTA RUN ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ