Τα… χρειάστηκε αλλά προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου η Ξάνθη μετά την ισοπαλία με τον Αγροτικό Αστέρα!!

 

Μπορεί να μην κέρδισε τον Αγροτικό Αστέρα, ωστόσο προκρίθηκε στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος η Ξάνθη που το μεσημέρι της Τρίτης άνοιξε την «αυλαία» της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Χρυσός σκόρερ για την ομάδα της Θράκης ήταν ο Νιέτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ένα γκολ που αποδείχθηκε σημαντικό αφού η ομάδα του Λουτσέσκου δέχθηκε την ισοφάριση, ωστόσο δεν κινδύνευσε ουσιαστικά με ήττα και αποκλεισμό. Η κλήρωση των 16 του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, και πλέον στο στρατόπεδο της Ξάνθης περιμένουν να δουν τη τύχη τους.

Πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα για την Ξάνθη ήτα  αυτή του Καμαρά, που στο 18ο λεπτό βρήκε την ευκαιρία να κάνει ένα σουτ και είδε τη μπάλα να καταλήγει λίγα μέτρα έξω από την εστία του Γουναρίδη. Λίγα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Λισγάρα, κατέληξε πάνω από την εστία του Γουναρίδη για άλλη μια φορά.

Στο 36ο λεπτό ο Νιέτο εκτέλεσε με πάσα ένα φάουλ, όταν έστρωσε τη μπάλα για να δοκιμάσει το πόδι του ο… Λισγάρας, που έκανε μετά ένα δυνατό σουτ, αλλά ο αντίπαλος κίπερ μπλόκαρε έστω και με διπλή προσπάθεια. Γενικά η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν η οδηγός του αγώνα, αλλά πέρα από κάποια σουτ τα οποία έφυγαν άουτ, δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο και κάπως έτσι οι δυο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και κυνήγησαν το γκολ, ώσπου ήρθε το 56ο λεπτό, όπου ο Νιέτο εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος της άμυνας βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και με ωραίο σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα για να… δώσει φτερά στην ομάδα του, κάνοντας το 0-1!

Μετά το γκολ ήταν αναμενόμενο η Ξάνθη να πάρει τα πάνω της, και πέντε λεπτά αργότερα ο Πέτρος Ορφανίδης σπατάλησε νέα μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη και την πρόκριση, όταν επίσης από θέση τετ-α-τετ αστόχησε και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 67′ ο Αγροτικός Αστέρας μπήκε και πάλι στον ματς, όταν σκόραρε με μια ευστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τριανταφυλλάκου, το οποίο είχε προηγουμένως κάνει ο Καμαρά. Από εκεί και έπειτα ο Ραζβάν Λουτσέσκου, γνωρίζοντας πως το 1-1 του αρκούσε και του εξασφάλιζε την πρόκριση, έστησε πολύ καλά την αμυντική γραμμή της ομάδας του, έκλεισε τους χώρους κατοχύρωσε τον βαθμό της ισοπαλίας, με αποτέλεσμα με τη λήξη της αναμέτρησης να πανηγυρίσει η Ξάνθη τη πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Νεντίδης):  Γουναρίδης, Γκέσιος, Βαφέας, Αργυρίου, Χουκόλης, Μπουτζίκος, Χατζής, Τριανταφυλλάκος, Γκέκας (66′ Φελίπε), Θεοδωρίδης (71′ Τεγούσης), Πάλλας (58′ Πάτο)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντε Λούκας, Γουάλας, Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (60′ Τριάδης), Νιέτο (78′ Σολτάνι), Ορφανίδης Π. (72′ Λουσέρο), Λισγάρας, Καμαρά

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ