ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στον ντέρμπι της δεύτερης θέσης ανάμεσα σε Ορέστη Ορεστιάδας και Ένωση Άνθειας Αριστείνου

 

Ο Ορέστης Ορεστιάδας ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου. 

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες που ισοβαθμούσαν στην δεύτερη θέση έχοντας ως μοναδική βαθμολογική απώλεια η καθεμιά την ήττα από την πρωτοπόρο ΑΕΔ, οι Ορεστιαδίτες επικράτησαν με 1-0 και μείωσαν στον πόντο την απόσταση από το Διδυμότειχο που τον ίδια ώρα έχανε βαθμούς στις Καστανιές, για πρώτη φορά φέτος.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και χωρίς πολλές ευκαιρίες, όπως σχολιάζει ο Δημήτρης Μηλίκας στο Ράδιο Έβρος. Το γκολ του Οτέμπερη με ωραίο φαλτσαριστό σουτ ήταν αυτό που έκρινε τον νικητή ενώ και  ο Μεμούρης θα μπορούσε να χριστεί  αν δεν βρισκόταν σε καλή μέρα ο Θυμιανίδης που απέκρουσε τρεις ευκαιρίες του.

Το πρώτο ημίχρονο είχε μοιρασμένη κατοχή με τον  Μεμούρη στο 17′ να πιάνει σουτ από αριστερά  και μέσα από την περιοχή αλλά να αποκρούει σε κόρνερ ο Θυμιανίδης, στο 31′ να κάνει το σουτ από διαγώνια θέση αριστερά για να ξαναποκρούσει ο γκολκίπερ και στο 33′ να έχουμε την απευθείας  εκτέλεση φάουλ του Μιχαλτσίδη έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάειπάνω από τα δοκάρια του Γαλλή.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης επετεύχθη στο 56′ όταν μετά από ωραία ενέργεια του Τρανόπουλου  από αριστερά, έσπασε στον Οτέμπερη που αφύλακτος έκανε το φαλτσαριστό  σουτ  λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια, νικώντας τον Θυμιανίδη. Στο 60′ ο Τρανόπουλος από αριστερά έσπασε για τον Μεμούρη που βρέθηκε τετατέτ με τον τρματοφύλακα αλλά για τρίτη φορά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.

Στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ. Η Ένωση πίεσε με βαθιές μπαλιές αλλά δεν πήρε κάτι και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα θα μπορούσε να απειληθεί από τις αντεπιθέσεις του Ορέστη που διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα του. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σουβαράς με βοηθούς του τους Γεωργακούδη και Τσίκα.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Γιώργος Αραμπατζής) : Γαλλής, Αλεξακούδης , Ντινούδης, Καστρινός, Τζουμακίδης, Μεμούρης, Παπαγιαννίδης(92΄Ελευθεριάδης), Οικονόμου, Βουδούρης (70΄Παναγιωτόπουλος), Οτέμπερης (77΄Δαρβούδης), Τρανόπουλος

ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ (Μιχάλης Φλώρος) : Θυμνιανίδης , Δουμπουλάκης, Μιχαλτσίδης (62΄Καλέτσιος), Απότας, Παπαδημητρίου, Πατσιώρας, Τσακανίκας (62΄Εφραιμίδης) , Δορουγιδένης, Μαλτέζος, Δεδελούδης (80΄Τσαπάνης), Καπανίκας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ