Η επιστροφή του Τσιώλη στην Ξάνθη και οι δηλώσεις του στο ThrakiSportS για τον περιπετειώδη τρόπο που έφυγε από την Skoda

 

Με σκυμμένο το κεφάλι έφυγε ο Σάκης Τσιώλης το βράδυ του Σαββάτου από τα Πηγάδια της Ξάνθης, ένα γήπεδο όπου είχε βρεθεί πριν δυόμισι χρόνια ως προπονητής της Ξάνθης. Είναι άλλωστε ο προκάτοχος του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της ομάδας.

Ο Τσιώλης στο διάστημα αυτό πρόλαβε να δημιουργήσει και φίλους και εχθρούς. Υπήρξε αγαπητός στον κόσμο της Ξάνθης, με τους XanthiFans να βγάζουν μέχρι και ανακοίνωση στήριξής του όταν ανακοινώθηκε το διαζύγιό του με την Ξάνθη, που δεν ήταν κάθε άλλο παρά βελούδινο. Κάποιες δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του Χρήστου Πανόπουλου και μετά… σιωπή εκατέρωθεν.

Στο περιθώριο της παρουσίας του (ή αν θέλετε επιστροφής του) στα Πηγάδια, ο Σάκης Τσιώλης ρωτήθηκε από τον συνεργάτη του ThrakiSportS Νίκο Καλαμάρη, τι ακριβώς συνέβη κατά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία του Α.Ο Ξάνθης τον Σεπτέμβριο του 2014.

Στην αρχή ο Σάκης Τσιώλης τόνισε πως την περίοδο που συμφώνησε να έρθει ως πρώτος προπονητής στην ομάδα της Ξάνθης, τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει καθώς αυτή η συμφωνία προήλθε καθυστερημένα λόγω και του μπαράζ που είχε κληθεί να παίξει η Ξάνθη για την παραμονή της στην κατηγορία.

Επίσης ανέφερε πως είχαν αποκτηθεί 14 νέοι παίκτες από την διοίκηση στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και χρειάζονταν αρκετό χρόνο ώστε να αποτυπωθούν  τα αποτελέσματα της δουλειάς του στον αγωνιστικό χώρο.Όμως όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «δεχόταν πίεση για άμεσα καλά αποτελέσματα από την διοίκηση της ομάδας της Θράκης».

Μετά από δύο ισοπαλίες με Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννενα αλλά και την ήττα από την ομάδα της Βέροιας, άρχισε η μουρμούρα προς το πρόσωπο του για τα άσχημα αποτελέσματα και την χαμηλή συγκομιδή βαθμών. Έτσι,  πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης για να αποφύγει και την πίεση απέναντι του αλλά και προς τον τρόπο δουλειάς του.

Στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση και δήλωση του μεγαλομετόχου της ομάδας της Θράκης Χρήστου Πανόπουλου για την αποχώρηση του από την ομάδα αλλά και την διαφορετική φιλοσοφία που υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές τόνισε: «Ουδέποτε θα έμπαινα στην διαδικασία να αναλύσω την δικιά μου φιλοσοφία δημόσια και να εξηγήσω τον τρόπο δουλειάς μου» και έτσι αναμενόμενα, όπως ο ίδιος ανέφερε, δεν ασχολήθηκε με την καυστική δήλωση του προέδρου του Α.Ο Ξάνθης.