Volley League: Αναμέτρηση πράσινων για Ορεστιάδα-Παναθηναϊκό, εκτός με την Κύζικο ο Εθνικός (19:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με ”όπλο” τη καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επι του Φοίνικα ταξιδεύει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στη Ν. Πέραμο για την αναμέτρηση με την Κύζικο ενώ συνάντηση πράσινων θα γίνει στην Ορεστιάδα που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Volley League.

Στις 19:00 το απόγευμα έχει οριστεί η έναρξη του αγώνα μεταξύ του Εθνικόυ Αλεξανδρούπολης με την Κύζικο Νέας Περάμου. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κυριολεκτικά ”συνέτριψε” τη προηγούμενη εβδομάδα τον Φοίνικα Σύρου στο ”Μιχάλης Παρασκευόπουλος” παίρνοντας βαθμολογική …ανάσα.

Η Κύζικος θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με το νέο απόκτημα της ομάδας, τον Βραζιλιάνο διαγώνιο Tιάγκο Μάτσιελ. Μάλιστα το δελτίο του εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και ο προπονητής έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες για τον αγώνα.

Η συνάντηση των δυο ομάδων γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Volley League και μάλιστα μέσα σε αυτήν θα γίνει ακόμη μια μεγάλη συνάντηση, αυτή του Σάκη Μουστακίδη με τον τεχνικό της Κυζίκου Γιάννη Λαιο τον οποίο είχε προπονητή στις χρυσές εποχές του Ολυμπιακού.

Στις 20:00 ο ΑΟ Ορεστιάδας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την αναμέτρηση των πρασίνων της Volley League. H Ορεστιάδα μετά και τον πρώτο βαθμό που πήρε παρά την ήττα της από την Παναχαΐκή , δείχνει εικόνες ανάκαμψης. Ο Παναθηναϊκός πρόερχεται από την ήττα που δέχθηκε από τον Ολυμπιακό και θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΑΟ Ορεστιάδας το προηγούμενο διάστημα, είναι φανερό ότι η έλευση Μπεκιάρη έχει φέρει ηρεμία στην ομάδα. Βασικοί στόχοι είναι οι καλές εμφανίσεις και το κυνήγι των βαθμών και αργότερα η ενίσχυση του ρόστερ που έχει αρκετά θέματα μετά την αποχώρηση παικτών. Κάτι τέτοιο θα προσπαθήσει να κάνει και σε αυτήν την αναμέτρηση καθώς παρά τον δύσκολο αντίπαλο η ομάδα είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει όπως δήλωσε και ο προπονητής Σωτήρης Μπεκιάρης.

Απο την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες, οι οποίοι κυνηγούν τη καθαρή νίκη  και θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα με το τρίποντο που θα τους κρατήσει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων η Ορεστιάδα και ο Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί 24 φορές για το πρωτάθλημα με τους αθηναϊους να προηγούνται στις νίκες με 17-7. Τελευταία νίκη της Ορεστιάδας ήταν πέρσυ, εντός έδρας με 3-2 στις 25/11/2015.

Όπως κάνει όλη την χρονιά, το ThrakiSportS θα μεταδώσει τους αγώνες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Ορεστιάδας.