Super League: Υποδέχεται τη Λάρισα η Ξάνθη και στοχεύει στη νίκη που οδηγεί τουλάχιστον στην… 4αδα (17:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Μετά την εύκολη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, η Ξάνθη έχει μπει, στην πρώτη πεντάδα και το απόγευμα του Σαββάτου (17:15, LIVE ThrakiSportS), αντιμετωπίζει την Λάρισα, σε ένα ματς που η νίκη δίνει αέρα… 4αδας στους Θρακιώτες.

Πήρε ακόμα μεγαλύτερη αξία το τρίποντο προ δύο εβδομάδων στην έδρα του Παναιτωλικού, αφού στην τελευταία αγωνιστική η Ξάνθη έπαιξε με αυτοπεποίθηση και κέρδισε και τον Αστέρα Τρίπολης, φτάνοντας στο πρώτο τρίποντο στην έδρας της αρκετά εύκολα, γεγονός που την ανέβασε στη πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα εκεί όπου ισοβαθμεί μαζί με την ΑΕΚ, έχοντας αμφότερες οι ομάδες από 16 βαθμούς.

Σήμερα το απόγευμα, λοιπόν, η Ξάνθη αντιμετωπίζει την Λάρισα με στόχο την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα (και τέταρτη συνολικά, μαζί με αυτή του Κυπέλλου της προηγούμενης εβδομάδας), και να παραμείνει κοντά στην πεντάδα.  Καίγονται και οι δυο ομάδες για τη νίκη στον σημερινό αγώνα, αφού για τη μεν Ξάνθη, είναι μια ευκαιρία να αναρριχηθεί ακόμα ψηλότερα και να προσπεράσει είτε Ατρόμητο είτε Παναθηναϊκό που παίζουν μεταξύ του αυτή την αγωνιστική, ενώ η δε Λάρισα το βλέπει σαν μια ευκαιρία να ξεφύγει από τα χαμηλά διαζώματα της βαθμολογίας, αφού βρίσκεται στην 14η θέση με 9, μόλις, βαθμούς.

Η προϊστορία των αγώνων των δύο ομάδων, δείχνει… Ξάνθη «δαγκωτό», αφού η Λάρισα σε σύνολο 15 αγώνων στη Θράκη έχει φύγει μόλις μια φορά νικήτρια, με τους Θεσσαλούς να έχουν γνωρίσει παράλληλα 6 ήττες, ενώ και έξι ακόμη αγώνες να έχουν λήξει ισόπαλοι. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν το απόγευμα θα επιβεβαιωθεί η προϊστορία ή θα επικρατήσουν οι φιλοξενούμενοι και γίνει άλλη μια «έκπληξη».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην άκρως ευχάριστη θέση θα έλεγε κανείς, να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα είτε τραυματισμου, αφού ακόμα και ο Καρίμ Σολτάνι που απουσίαζε καιρό τώρα, μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή και μένει να δούμε αν ο Ρουμάνος τεχνικός θα τον ξεκινήσει βασικό ή όχι. Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης: Ζίβκοβιτς, Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ορφανίδης Λ., Χατζητερζόγλου, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Τριάδης, Νιέτο, Ορφανίδης Π., Γιουνές, Ράνος, Λάζιτς.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο προκάτοχος του Ρουμάνου τεχνικού, Σάκης Τσιώλης, έχει έναν μικρό «πονοκέφαλο», αφού πέρα από τις γνωστές απουσίες που αντιμετωπίζει, προέκυψε και ο τραυματισμός του Ντοντό, το απόγευμα της Πέμπτης και έμεινε αναγκαστικά εκτός αποστολής. Αναλυτικά και η αοστολή της Λάρισας: Ξενοδόχοβ, Κουτογλίδης, Ρέντζας, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Αβραάμ, Μαρουκάκης, Ναζλίδης, Ντέλετιτς, Ουρτάδο, Γκόλιας, Καπός, Λαμπρόπουλος, Σουλιώτης, Κόντορ, Ναβάρο, Κουτσιανικούλης.