Νίκη «δια χειρός»… Βασιλακάκη για την Ξάνθη, επί της Λάρισας και πλέον δεύτερη θέση έστω και προσωρινά!!

 

Τεράστια νίκη και πλέον… δεύερη θέση για την Ξάνθη, έστω και προσωρινά! Οι Θρακιώτες νίκησαν και τη Λάρισα και έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και τέταρτη συνολικά αν συμπεριλάβουμε και τον αγώνα κυπέλλου με την Καλλονή, ενώ έχουν να γνωρίσουν την ήττα από την πρώτη αγωνιστική (τρίτη ουσιαστικά, αφού οι πρώτες δύο αναβλήθηκαν), και τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Με νέα νίκη συνέχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την 14η αγωνιστική η ομάδα του Α.Ο Ξάνθης αυτήν την φορά επί της ΑΕΛ με σκορ 1-0 μετά τα πολύτιμα τρίποντα που κατέκτησε επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο αλλά και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο των Πηγαδίων. Έτσι έφτασε τις 3 συνεχόμενες νίκες και σκαρφάλωσε προσωρινά στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League μέχρι να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής που διανύουμε.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο πρώτο 20′ λεπτό της αναμέτρησης με τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν και με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου. Η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού άνηκε στην ομάδα της Ξάνθης με το σουτ του Ντε Λούκας στο 23′ το οποίο κατέληξε λίγο έξω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Λάρισας Ξενοδόχοβ. Στο 37′ η ΑΕΛ δημιούργησε και έχασε την πρώτη της ευκαιρία στην αναμέτρηση με τον Μαρουκάκη να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από παράλληλο γύρισμα του Ναζλίδη με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικών.Το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 0-0 καθώς στο διάστημα που ακολούθησε δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Μετά την ανάπαυλα η ομάδα της Θεσσαλίας έχασε κλασσική ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 47′ αλλά ο Ναζλίδης δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Ζίβκοβιτς από πολύ πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από την εστία παρότι αμαρκάριστος.Ότι δεν έκανε ο Ναζλίδης για την Λάρισα πραγματοποίησε ο Βασιλακάκης με κεφαλιά  μετά την έξοχη σέντρα του Γιουνές βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού 3 λεπτά αργότερα. Ο ίδιος παίκτης 7 λεπτά αργότερα δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τριάδη με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοβ. Στο 75′ ο Ρέντζας δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα όταν η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς μετά από ςραία σέντρα του Ναζλίδη. Το σκορ δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και έτσι η Ξάνθη κατέκτησε μια δίκαιη νίκη σύμφωνα και με την εικόνα της αναμέτρησης κατακτώντας και τους 3 πολύτιμους βαθμούς.

Ξάνθη:  Ζιβκοβίτς, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (71′ Καμαρά), Γιουνές (87′ Ράνος), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (84′ Νιέτο), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας

Λάρισα: Ξενοδόχοβ, Αναστασόπουλος (55′ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Ναζλίδης, Μαρουκάκης (65′ Λαμπρόπουλος), Αβραάμ, Φρανσίσκο (70′ Καπός), Ρέντζας, Σουλιώτης, Ποτουρίδης