Οδικώς για… Τουρκία και μετά ακτοπλοϊκώς μέσω Αϊβαλί αναχωρεί το βράδυ για την Μυτιλήνη ο Πανθρακικός

 

Ένας μικρός γολγοθάς περιμένει την ομάδα του Πανθρακικού στο ταξίδι της για την Μυτιλήνη, όπου το μεσημέρι της Κυριακής (και μάλιστα νωρίς, στις 13:30) θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ Καλλονής για το πρωτάθλημα της Football League.

Η ομάδα της Κομοτηνής αναχωρεί αργά το βράδυ της Παρασκευής και αναχωρεί οδικώς. Όπως πληροφορήθηκε το ThrakiSportS, ο τρόπος μετάβασης που επιλέχθηκε είναι να πάει η ομάδα στην Τουρκία περνώντας τα σύνορα των Κήπων, να διασχίσει προς τα νότια την γειτονική χώρα πηγαίνοντας παράλληλα με τα μικρασιατικά παράλια και το πρωί που θα έχει φτάσει στο Αϊβαλί, να πάρει το πλοίο που κάνει το τακτικό δρομολόγιο από το τουρκικό λιμάνι για την Λέσβο.

Η επιστροφή από εκεί θα γίνει προφανώς με τον ίδιο τρόπο και επειδή προφανώς δεν υπάρχει δρομολόγιο πιο αργά, για αυτό αποφασίστηκε η αναμέτρηση να ξεκινήσει στις 13:3ο ώστε να ολοκληρωθεί νωρίς και να μπορέσουν οι παίκτες να επιστρέψουν ακτοπλοϊκώς στην Τουρκία και από εκεί οδικώς ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή, στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτόν το ταξίδι θα βγει σαφώς πιο οικονομικά στην διοίκηση του Πανθρακικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδα του Πανθρακικού ταξιδεύει με αυτόν τον τρόπο για αγώνα με την Καλλονή στην Μυτιλήνη, αλλά είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει με την πρώτη επαγγελματική ομάδα. Μέχρι πέρυσι, όταν και οι δυο αντίπαλοι της Κυριακής κοντράρονταν για το πρωτάθλημα της Super League,  η λύση αυτή είχε επιλεχθεί μόνο για την ομάδα Κ20 και οι επαγγελματίες παίκτες πήγαιναν Θεσσαλονίκη όπου έπαιρναν το αεροπλάνο.

Αυτή η λύση  ωστόσο αυτήν την δεδομένη στιγμή δεν ήταν εφικτή, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Μετά από μια γεμάτη εβδομάδα απεργίας των ναυτικών, έχουν παραλύσει οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα παράλληλα να έχουν υπερφορτωθεί οι αεροπορικές και να μην υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για πτήσεις από και προς τα νησιά και όσα λίγα υπάρχουν, οι τιμές είναι στα ύψη.

Έτσι η επιλογή του ταξιδιού μέσω Τουρκίας ήταν κάτι σαν… μονόδρομος.